İmplant diş nedir?

İmplant diş nedir?

Bu makalemizde "Diş implantı, implant diş, yapay diş veya kök implantı" olarak bilinen tedavinin ne olduğunu açıklayacağız.

Genellikle diş eksikliği olan durumlarda kullandığımız implant dişler sayesinde kemik yapınız uygun ise artık eksik diş tedavisinde diş kesimi yapıp sağlam dişlere zarar vermemize gerek kalmıyor, implant dişler tek başına kron-köprülere destek sağlayarak gerçek dişiniz gibi fonksiyon görebiliyor.

Diş implantları sadece kron-köprü desteği olmakla kalmıyor, aynı zamanda hiç dişi bulunmayan hastalarda protez dişleri sabitleştirme amacıyla veya çarpık dişlerin düzeltildiği ortodonti tedavilerinde de kuvvet desteği olarak kullanılabiliyor.

Doğal dişlere en iyi alternatif olan diş implantı çoğunlukla titanyum elementinin çeşitli işlenme çeşitleriyle elde edilen tıbbi bir üründür.

İmplant diş tedavisi için öncelikle bir diş hekimine muayene olmalısınız. Biz diş hekimleri olarak implant dişlerin hastaya uygunluğunu ve uygulamalarını muayene sonrasında tedavi sürecini ve tedavi uygulanabilirliğini belirleriz. Çok sık sorulan sorulardan biri olan "implant dişlerin maliyeti, implant dişlerin fiyatı nedir?" sorularını ise ancak doğru bir muayene ile diş hekiminizden öğrenebilirsiniz. Diş implantlarının fiyatlarında veya tedavi maliyetinde etkin olan faktörlere ise bir sonraki makalemizde değineceğiz.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Sevgin Şen

Dt. Sevgin ŞEN, 2009-2014 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Gülüş Tasarımı konsepti ile diş hekimliğinde estetik ve kozmetik tedaviler üzerine yoğunlaşmış, özellikle “Seramik ve Kompozit Laminate Veneer” konusunda kendisini geliştirmektedir. Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yer alan kliniğinde hizmet veren Dt. Sevgin ŞEN, sağlıklı, estetik ve fonksiyonel ağız ve diş tedavileri uygulamaktadır. Dijital diş hekimliği ve dijital gülüş tasarımı ile İmplantoloji ve cerrahi diş tedavisi hizmetleri de sunmaktadır. Dt. Sevgin ŞEN, İlgi alanlarına yönelik “Uygulamalı Temel İmplantoloji, All on 4 Konsepti, İleri İmplantoloji Teknikleri, Nobel Biocare Sempozyumu, İmplantolojide Modern Yollar” ve “Facial Aesthetics, Gülüş Tasarımında Porse ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Sevgin Şen
Dt. Sevgin Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube