İlişki sorunları

İlişki Sorunları

İlişki sorunları

İLİŞKİMDE NEDEN EŞİMLE, SEVDİĞİMLE KOPUK GİBİYİZ, BAĞLANAMIYORUZ veya NEDEN BOĞULUYORMUŞUM GİBİ HİSSEDİYORUM  DİYENLERE.

Bütün insanlar bebekliginde anneye

başlıca 3 bağlanma stiliyle bağlanırlar ve çoğu, yaşamları boyunca anneye bağlandıği bu  stil üzerinden partnerleriyle ve insanlarla bağ kurar. Herkesin bilmesi gereken, iliskilerimizin en temelinde aslında bu yatar.

Güvenli Bağlanma, Kaygılı Bağlanma                   

Kaçıngan Bağlanma.

KAÇİNGAN BAĞLANMA: Bu bağlanma stilindekiler, duyarsız, travmatik ebeveyne, yada bakım verene sahiptirler, veya erken yasta ebeveyn kayıpları vardır. Bebekliğinde sevilmediklerini, yok sayıldıklarını düşündükleri icin anneye mesafe koyarlar ve ileride ayni stil uzerinden bağ devam eder, o mesafeyi ilerde eşlerine koyarlar, mesafeli, soğuk ve donukturlar. Empati yapamazlar. Siz üzerine düştükce boğulduklarını hissederler,  ıssız adam misali. Ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. Genelde narsistler bu stilden çıkar. Bir yerde narsist varsa birde bağımlı vardır.

KAYGILI BAĞLANMA : Bu bağlanma stilindekiler ise anne ile bağ sağlıklı degildir anne vardır ama ara ara kaybolur, bu kopukluk ve kayboluşlarda bebek kendini boşlukta hisseder ve korku, kaygı icersinde olur. Kaybetme korkusu yaşadığından anne geldiğinde ona sıkı sıkı sarılır, tekrar bırakıp gitmemesi için güvende olmak ister. İleriki evrelerde  partnerlerinede hep yakın, yapışarak, kendini güvende hissetmek isterler, hep verici, fedakar, hayır diyemezler, Genelde kaygılilar hayatlarına kaçıngan bağlanma stilindeki insanları çekerler ve anneden alamadıkları yeterli sevgiyi partnerlerinden almak isterler ama nafiledir. 

GÜVENLI BAĞLANMA : Bu stilde güvenli bağlanma stilindekiler ise, mutlu çocukluk evresi geçirmiş olup, huzur ortamında buyümüşlerdir. Duygularını rahatca ifade edebilmiş çocuklardır. Bunlarda ilişkilerinde ve sosyal yaşamlarında kendileriyle barışıktırlar ve sorunları tartışarak çözebilen, pozitif insanlardır.

Bu makale 24 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Hüseyin Özdemir

1966 doğumlu olan Evlilik ve Aile Danışmanı Hüseyin ÖZDEMİR, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimlerini doğduğu şehir olan Zonguldakta, Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesinde tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İnsana, aileye, topluma  daha etkin bir sistemle dokunabilmek ve farkındalık oluşturabilmek adına; Sağlıklı birey, sağlıklı aileyi, sağlıklı aile, sağlıklı eğitimiyle bilinçli toplumu oluşturur düşüncesiyle bireylere yönelik eğitimler almış olup , bu alanda çalışmaya başlamıştır.  İstanbul ve Zonguldak’da danışmanlık yapmakta olup,  Aile Danışmanı olarak hizmet vermektedir. Uzmanlık alanı olan Aile Danışmanlığı, Evlilik öncesi danışmanlık, bireysel danışma, Cinsel terapi, Evlilik terapisi, Ergen terapi, Yaşam Koçluğu, Öğrenci Koçluğu Yas (Ölüm-Kayıp Süreci) Danışmanlığı,  gibi alanlarda hizmet verme ...

Etiketler
İlişki sorunları
Psk. Dan. Hüseyin Özdemir
Psk. Dan. Hüseyin Özdemir
İstanbul - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube