Bireyler yaşamlarının bir döneminde birlikte yaşama kararı alabilmektedirler.
Birlikte yaşamaya karar veren çiftlerin beraberliklerinin farklı süreçlerinde farklı sorunlarla karşılaştıkları görülmektedir. Birbirlerini ne kadar uzun bir süreç içerisinde tanıdıklarını düşünerek, bu beraber yaşama kararını aldıklarında aynı yaşam alanını kullanmaya başladıkları süreçte, sorumlulukların dağılımında kimi zaman anlaşmazlıklar ortaya çıkabilmektedir.
Bireyin kendisini tanımadan birlikte yaşayacağı insanı tanıyabilmesi ne kadar mümkün olabilir? Kendimizi keşfedebilmemiz, “Terapi Süreci İçinde” çıkacağımız bir yolculukta mümkün olabilecektir.
“Terapi Sürecindeki” çıktığımız yolculukta yaşadığımız sorunlara yaklaşım tarzımız geçmişte edindiğimiz “şemalar” çerçevesinde etkisini gösterir. Söz konusu “şemalarımız” duygularımızı ne kadar tanıdığımızı ya da tanımadığımızı görmemizi sağlar.
Danışmanlık alma sürecinde edindiğimiz “farkındalık” sayesinde sorunlarımıza “çözüm odaklı yaklaşma” becerisi kazanabiliriz.
Evlilik dediğimizde “cinsel yaşamın” çiftler açısından önemini de göz önünde bulundurmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmakta da fayda vardır.
Cinsel yaşamda çiftlerin sorun yaşamaması ve birlikte haz alabilmeleri için, birbirlerine nasıl yaklaşacaklarını bilebilmeleri, tanıyabilme becerisini kazanmış olmalarını da “terapi sürecinden” edindikleri bilgi ile mümkün olacaktır.
Bahsedilen süreçlerde çiftlerin partnerlerini mutlu edebilmek için, öncelikle kendisinin mutlu olabilmesinin ne kadar önemli olduğunu öğrenmesi en önemli kazanımlarından biri olacaktır.