İlişki odaklı çift terapisi

İlişki odaklı çift terapisi

Çiftlerin öz varlıklarına, hayatta olma ve bağ kurma kapasiteleri olduğuna inanılır. Yaşamak için bağ kurulmalıdır. Kişiler ilişkilerinde iyileşir, ayrılmak çözüm değildir.

İlişki odaklı çift terapisinin ana prensibi '' 3 GÖRÜNMEZ BAĞLAYICIYI'' kapsamaktadır. Alan, köprü ve  karşılaşma. Eşiniz ile bağ kurmak demek onun dünyasına giden köprüden karşıya geçmek demektir. Merak eşin iç dünyasına yani onun iiç manzarasına ''yeni bir göz ile bakmak''demektir. Diğerini şefkat ile dinlemek ona ziyaretçi olup onun kültürünü öğrenmektir.

 Bir amaca yönelik konuştuğumuzda ev sahibiolup kendi ruhumuzun coğrafyasını karşımızdakine gösteririz.

Mahalle kişinin dünyası hakkında bir konu veya mesele anlamına gelir. Bağ kurma eşinizin dilini öğrenerek çift dilli olmak demektir.,

Başkasını suçlamak ve başkasında kusur aramak çok kolay fakat başkasını  duymak ve anlayabilmek çok daha zordur. Başkasına varabildiğimizde ancak kendimize varabiliriz.Varamayıp o kişiden ayrıldığımızda kendi iyileştiricimizide kaybetmiş oluruz.

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Nurhan Ünder

Uzm.Psk.Dan. Nurhan ÜNDER, Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Uzun yıllar çeşitli merkezlerde ve milli eğitim bünyesinde çalıştı. Ailelerle gönüllü Anne Çocuk eğitimleri yaparak bir çok anne ve çocuğun yaşam değişiminde etkin görev yaptı. Psikolojik Danışmanlarla Psikodrama ve Yaratıcı Drama çalışmaları yaparak meslektaşlarının mesleklerinin gelişiminde büyük değişimler yaratmalarına yardımcı oldu. Yine uzun yıllar sınıf öğretmenleriyle Yaratıcı Drama çalışmaları yaparak öğretmenlerin sınıflarına yaratıcı dramayı kullanarak eğitim ortamını zenginleştirmelerine vesile oldu. Bireysel danışmanlık çalışmalarını, sistemik bir yaklaşım temelinde götürmekte; mesleki gelişimine katkı sağlamak için almış olduğu Psikodrama, EMDR, Hipnoterapi, Transaksiyonel Analiz, Stratejik Aile ...

Etiketler
Aile ve evlilik
Uzm. Psk. Dan. Nurhan Ünder
Uzm. Psk. Dan. Nurhan Ünder
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube