Hangi durumlarda manuel terapi önerilmez?

Manuel Terapinin sakıncalı olduğu durumlar, nelerdir?

Hangi durumlarda manuel terapi önerilmez?

Hangi Durumlarda Manuel Terapi Önerilmez?

Birinci durum olarak kemik hastalıkları sayılabilir. Özellikle kemik erimesi olan hastaların manuel terapiden uzak durması gerekmektedir. Çünkü bu durumda fizik tedavinin yoğun bir şekilde uygulanması, hastanın kemiklerine zarar verebilir. Dolayısıyla, manuel terapinin kemik erimesi, çürüme gibi hastalıklarda önerilmesi mümkün değildir.

İkinci durum olarak kas zayıflığı sayılabilir. Manuel terapi, vücutta kaslar üzerinde yapılan bir müdahaledir ancak kas zayıflığı olan hastalarda bu müdahale kişinin sağlığına zarar verebilir. Kaslar bir güç kaynağıdır ve güçsüz kaslara uygulanan her türlü fizik tedavi, hastanın hayatını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle kas zayıflığı olan hastaların manuel terapi konusunda dikkatli olması gerekmektedir.

Ayrıca kanama bozuklukları, kalp problemleri, romatoid artrit, akut bulaşıcı hastalıklar, eklem ve omurga deformasyonları ciddi enfeksiyon hastalığı, hamileliği 3. Ayından sonra ve kanser olan hastalarda da bu yöntem önerilmez.

Hastaların tedavi süreci boyunca en iyi sonuçları elde etmeleri için, uzman bir manuel terapistten seans almaları en doğru tercih olacaktır. Antalya sınırları içerisinde Pi Medical Care Manuel Terapi Merkezi Kurucu Fizyoterapisti ve Manuel Terapisti Adem Koyuncu ve ekibi bu alanda en son teknolojilere sahip donanımlı bir hizmet anlayışı ile Danışanlarına hizmet vermektedir.

Manuel terapi tedavisi öncesinde Fzt. Manuel Terapist Adem Koyuncu ve ekibi hastaları ayrıntılı bir muayeneden geçirir ve bireysel bir tedavi planı oluşturulur. Muayene sonrasında hastalara süreç hakkında bilgi verilir ve tedavi süreci hakkında ayrıntılı açıklamalar yapılır.

Manuel terapi tedavisi yanlış ellerde zararlı olabileceği için, deneyimli fizyoterapistler tarafından yönetilmelidir. Pi Medical Care Manuel Terapi  Merkezi, Antalya’da bulunan en iyi sağlık kuruluşlarından biridir ve danışanlarına güvenli ve etkili bir tedavi sunar.

Fizyoterapist Adem KOYUNCU , manuel terapi uygulamalarında uzmanlaşmış bir fizyoterapisttir. Antalya’da faaliyet gösteren Pi Medical Care Manuel Terapi Merkezi‘nde bu hizmeti veren bir uzmandır. Şikayetlerinizden kurtulmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için manuel terapi uygulamalarını deneyebilirsiniz.

 

Bu makale 6 Temmuz 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Adem Koyuncu

Avrupa’daki 5 yıllık lisans eğitiminden ve akabinde aldığı mesleki özel eğitimlerden sonra Türkiye’ye dönüş yaptı. Üniversite eğitiminin ardından Dry Needling, YNSA Yamamoto Scalp  Acupuncture, Myopuncture ardından Chiropractic ve Manuel Terapi üzerine yaklaşık 2 senelik eğitimden geçti. Tüm bu eğitim süreçleri sonrası avrupada stajlarını tamamladıktan sonra sağlıklı bir yarına ihtiyaç duyan bireylerin hayat kalitelerini artırmak için ülkesine döndü. Türkiye’nin Antalya kentinde Pi Medical Care  Manuel Terapi Merkezin’de danışan kabulüne ve terapilere  devam etmektedir. Aynı zamanda  farklı ülkelerden birçok danışanlarına internet üzerinden online fizyoterapi ve egzersiz danışmanlığı yapmaktadır. 15/03/2023 tarihinden itibaren Kenya Futbol Fedarasyonu ile anlaşmalı olarak Kenya Ulusal Futbol A Takımı Resmî Fizyoterapistliği görevini yü ...

Fzt. Adem Koyuncu
Fzt. Adem Koyuncu
Antalya - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube