Hamilelik takvimi / 38. hafta

Hamilelik takvimi / 38. hafta

Hamilelik Takvimi / 38. Hafta

 

 

Bebek içinde yüzdüğü amniyon sıvısını yutar ve bu sıvı ile birlikte sindirim sisteminden, cildinden dökülen hücreler; bağırsak içeriğini yani dışkısını oluşturur. Bu dışkıya mekonyum adı verilir. Bebek herhangi bir nedenle sıkıntıya girdiğinde ilk olarak kakasını yapar.

 

Zaman zaman bacaklarınızda elektrik çarpmasına benzer hisler duyabilirsiniz. Bunun nedeni bebeğiniz hareket ederken ve pelvis içinde yerleşirken rahiminizin etrafındaki sinirlere dokunmasıdır. Bu haftaya kadar doğuma eşinizle birlikte mi yalnız mı girmek istediğinize karar vermiş olmalısınız. Kadınların çoğu doğum sırasında eşlerinin yanlarında olmasını çok rahatlatıcı bulur.

 

Eşiniz doğuma girmek istemiyorsa onu zorlamayın.Bazı kadınlar ise eşlerinin kendilerini o halde görmesi düşüncesinden rahatsız olur ve eşlerini yanında istemez. Eşiniz doğuma katılmak istiyorsa ve siz bundan rahatsızlık duyacaksanız, durumu açıkça anlatarak size anlayış göstermesini isteyebilirsiniz.

 

Bu haftadan sonra doğum her an beklenebileceğinden her detayı düşünmelisiniz. Arabanızda benzin olup olmadığını, park yerinden kolaylıkla çıkıp çıkamayacağınızı sürekli kontrol etmeli ve bunları göz önünde bulundurarak park etmelisiniz. Her türlü duruma hazır olmak için evinize yakın en az iki taksi durağının ve ambulans merkezinin telefonlarını kolayca görebileceğiniz yerlere asın.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Orkun Çetin

Eğitim Kocaeli Üniversitesi

Uzmanlık Cerrahpaşa Üniversitesi

Etiketler
Hamilelik takvimi
Op. Dr. Orkun Çetin
Op. Dr. Orkun Çetin
Van - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube