Göz altı ışık dolgusu nedir ? neden yapılır

Göz altı ışık dolgusu nedir ? neden yapılır

Çoğu insanda Yaşla birlikte en belirgin yaşlılık belirtisi göz çevresinde kırışma ve çevresinin çökmesidir.

Bir mucize gibi sadece göz altının bir dolgu ile doldurulması tüm yüzde çok büyük bir gençleşme ve değişim yaratır. 

GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU NEDEN YAPILIR

Gözaltı bölgesi yüzümüzde ilk yaşlanan bölgedir. Göz altının çökmesiyle Kişi daha yaşlı ve yorgun görünür. Gözaltı bölgesi yağ bezleri açısından fakir bir alandır. Bu bölgede erken yaşlarda kuruluk, kırışıklık görülebilir.  Ayrıca mimik hareketleri, görme bozukluğuna bağlı sürekli gözleri kısma hareketi de gözçevresinde kırışıklıkların oluşumuna neden olmaktadır. Yaşla birlikte bu bölgedeki yağ dokunun incelmesi, kas dokunun ve bu yapıları tutan bağ dokunun gevşemesi ve zayıflmasına bağlı gözaltı bölgesinde çukurlaşma ve oluklanma meydana gelebilir. Gözaltı ışık dolgusu bu değişikliklerin düzeltilmesinde kullanılan ve sadece gözaltı için geliştirilmiş özel bir dolgu maddesidir.

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU DİĞER DOLGULARDAN FARKLIMIDIR

Gözaltı özel bir bölgedir. Gözaltı bölgesinde morluklar, çukurluklar ve kırışıklıklar erken yaşlarda bile gelişebilir.  Gözaltı ışık dolgusu bu bölge için üretilmiş özel bir üründür.Diğer alanlar için üretilmiş dolgulşar bu bölgeye yapılamaz.  Gözaltı ışık dolgusunun içinde cilde nem ve hacim veren hyaluronik asit ile birlikte peptidler ve antioksidanlar bulunmaktadır. Bu maddenin gözaltına uygulanması ile göz çevresindeki çukurluklar  azalır, göz çevresi daha parlak canlı hale gelir gençleşir. Eğer göz çevresinde morluk varsa ; Göz Altı Işık Dolgusu aynı zamanda morluğuda tedavi eder. Yani tek uygulama ile iki sorun aynı aynda çözülmüş olur. 

GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU NASIL UYGULANIR 

 Bu bölge geçen damarlar ve anatomik yapı nedeniyle çok önemli ve hassas bir alandır ve yanızca bu işte uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Direk göz altına elbete çok iyi deneyimli anatomik bilgisi olan bir uzman doktor tarafında uygulanmalıdır. Gözaltı ışık dolgu aynı zamanda çok daha risksiz cilde zarar vermeyen özel kanüller yardımıyla da gözaltına enjekte edilebilir. Kanül kullanılması ile enjeksiyon sırasında ağrı olmaz ve kanama riskini de azaltmış oluruz.  Uygulama tek seans ya da 2 seansta yapılır. Etki uygulamadan hemen sonra başlar . Gözaltı ışık dolgusunun kalıcılık süresi 1 yıl ile 1.5 yıl arasında değişmektedir. 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU KİMLERE UYGULANIR

Gözaltı ışık dolgusu Özellikle yaşlanmayla beraber yada bazen genetik yapı nedeniyle gençlerde görülen göz çevresi çukurluklarını doldurmak için kullanılır.Gözaltı çukurunun dolması yüzde büyük bir devrim yaratır. Sadece göz çevresinde değil Tüm yüzde daha genç ve dinamik bir etki sağlanır. Göz altı ışık dolgusu aynı zamanda gözaltı morluk tedavisinde kullanılmaktadır. Göz çevresindeki Morluğu azaltır ve görünümü iyileştirir. 

 

Bu makale 5 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayfer Aydın

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1998 - 2002 yılları arasında İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

Uzmanlık eğitimi sonrasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Özel Transmed Kliniği'nde, Memorial Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi'nde hasta kabulü yapmış olan Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, bir çok eğitim ve kurs programını başarıyla tamamlamıştır.

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. 

Etiketler
Dolgu
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube