Glabella ( kaş ortası ) çizgileri tedavisi

Glabella ( kaş ortası ) çizgileri tedavisi

Kaş arasındaki belirgin dikey çizgiler toksin uygulanması ile düzeltilebilir. Kaş çatma ya da kızma gibi mimik hareketlerinin tekrarlayıcı etkileri sonucu kaş arasında çizgi şeklinde kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu çizgilenme tek ya da birden fazla diklemesine şekildedir. Bu çizgilerin derinliği kişinin kaş çatma kaslarının gücüne ve ne kadar mimik hareketi yaptığı ile ilgilidir.

Kaşlar arasındaki bu çizgilenme zamanla derinleşir ve ciltte hacim kaybı oluşturur. Bu evre oluşmadan yapılan toksin uygulaması doğrudan etki gösterir. Geç müdahale edilmiş ya da uzun süredir çizginin var olduğu kişilerde, kırışıklık kat izi şekline dönmüş olabilir.

Kaş arası toksinin tedavide kullanımı, sinirler ve kaslar arasındaki uyarıları kesintiye uğratmasından kaynaklanıyor. Kesintiye uğrayan sinirlerde kasları uyaramıyor ve kaslar serbest kalmak mecburiyetinde kalıyor bu da alın derinizdeki kırışıklıkların, kaş arası çizgilerin ya da cildinizin mimiksiz ve düzgün bir görünüm almasını sağlıyor. Toksin uygulamasının etkisi kalıcı değildir ama sürekli ve düzenli olarak yenilebilir bir özelliktedir.  6-8 aylık bir zaman diliminde alın ve yüz ile ilgili kırışıklıklarla mücadelede kısa bir mola vermenizi sağlıyor. Ağır spor yapmak, yaz mevsiminde yoğun güneş ışınlarından etkilenmek kullanım süresinde azalma sağlayabilir. Her mevsim uygulanabilir bir yöntemdir.

Toksin uygulaması, estetik alanda kullanılma için hazırlanan tüplerde bulunuyor. Cilt yapısına uygun ve dokulara zarar vermeyecek nitelikte dizayn edilen enjektörler ile cildin alt katmanına transfer edilir. Şayet yaptığımız uygulama sadece kaş ortası ise 3-5 dakikada tamamlanır. Derin çizgi ve katman oluşturan kırışıklığın giderilmesi için yeterli ünitede uygulama yapılır. İşlem sonrasında herhangi bir kızarıklık, şişlik ya da morarma gibi belirtiler oluşmaz. Pansumana gerek yoktur. İzi belli olmaz ve kanama olmaz. Ayrıca kesi olmadığı için enfeksiyon da oluşturmayan pratik bir uygulamadır. Alın toksin uygulanması ile kombine yapılabilir. Bu durumda ise ortalama 10- 15 dakika sürer.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Botoks süresi
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube