Genital estetik uygulaması hakkında

Genital estetik uygulaması hakkında

Her kadın kendini her açıdan güzel hissetmek ister. Bu nedenle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de genital estetik, vajina estetiği, vajina daraltma ve labioplasti operasyonlarına kadınlar sıklıkla başvurmaktadır.

Son zamanlarda vajina estetiği ile ilgili yapılan operasyonlar diğer estetik operasyonlar gibi gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Günümüz kadını kendi vücudunu daha iyi tanımakta, tabularından kurtulmakta ve güzelliği bir bütün olarak algılamaktadır. Cinsel organ estetiği uygulanması tamamen kadının kendi cinsel organlarını estetik bulmaması sebebi ile yapılır. Cinsel ilişkiden yeterince zevk alamayan, cinsel tabuları olan kadınların sorunları detaylıca incelendiğinde altta yatan neden vajinaya veya cinsel organlara ait estetik kaygılar kaynaklıdır.

Çoğu kadın cinsel organından hoşnut olmayabilir, bunu eşlerine, hatta kendilerine dahi itiraf edemiyor olabilirler. Doktorlarının bile kendilerini yanlış anlayacağından, utanma, çekinme duygusundan bu sıkıntılarını ifade edemiyor olabilirler.

Kadınların cinsel problemlerinin psikolojik kaynaklı olduğu düşüncesi son zamanlara kadar ön planda olan bir düşünce idi. Oysaki fiziksel ve estetik kaygılar kadınların cinsel hayatını zannedilenden daha fazla etkilemektedir. Çoğu kadın cinsel organlarının zaman içerisinde deformasyona uğramasından, renginden, biçiminden ve estetik görüntüsünden rahatsızlık duymakta, cinselliğini doyasıya yaşayamamaktadır.

Kadınların cinsel organ estetiği ile ilgili sık olarak yakındıkları iki sorundan birisi vajinal genişlik, diğeri iç dudakların büyüklüğüne bağlı sarkık görünümdür. Kadınlar nasıl sarkık ya da küçük göğüslerinden, belirginleşen yüz çizgilerinden rahatsızlık duyuyorlarsa aynı şekilde cinsel organlarının görünümünden de hoşlanmıyor olabilirler.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yüksel Çağıl Tokur

Op. Dr. Yüksel Çağıl TOKUR, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2008 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

2008-2016 yılları arasında Şırnak Silopi ilçesinde zorunlu hizmetini tamamlamıştır. Mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Op. Dr. Yüksel Çağıl TOKUR, evli ve biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuk annesidir. 

 

Etiketler
Genital estetik nedir
Op. Dr. Yüksel Çağıl Tokur
Op. Dr. Yüksel Çağıl Tokur
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube