Gençlik serumuyla yaşlanma etkilerini azaltın

Gençlik serumuyla yaşlanma etkilerini azaltın

Özellikle 25'li yaşlardan sonra hyaluronik asit seviyesinde belirgin azalma saptanır. Bununla birlikte ciltte sarkmalar, kırışıklıklar ve nem kaybı meydana gelir. H100 gençlik serumu ile ciltte kaybolan hyaluronik asit, deri altına uygulanır. Sarkmalar toparlanır, lifting yani yüzde yukarı doğru bir ivme gözlemlenir. Cilt parlar ve ciltte canlanma meydana gelir. Bu serumun içeriğinde, hyaluronik asit dışında mannitol adı verilen bir madde daha vardır. Mannitolün en önemli etkisi su tutma özelliği ve kapasitesidir. Ciltteki parlak ve nemli görünümü oluşturan Mannitoldür. Hyaluronik asit ve Mannitolün beraber kullanımının etkili olduğunu gösteren bilimsel makaleler vardır.

Bu işlem, 20 yaşından büyük herkes için uygulanabilir. Herhangi bir yan etki olması beklenmez. İşlemden önce gençlik serumu uygulanacak bölge, krem ile uyuşturulur. H100 en sık olarak, yüz, boyun, dekolte, el, gıdı bölgelerine uygulanır. Gençlik serumu ile ciltte bebek teni görünümü oluşturmak hedeflenir. Diğer işlemlerden farkı, kalıcılık süresinin daha uzun olmasıdır. 2 ile 3 seans arası önerilir ve etkisi 6 ile 8 ay görülür. 6 ay sonrasında bu işlem tekrarlanarak kalıcılığın artması sağlanır. Bol su içerek bu işlem desteklenir ve cildin daha fazla su tutması sağlanır.

H100 UYGULANDIĞINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

-H100 gençlik serumu sonrası 24 saat spor yapılmamalıdır.
-Aşırı sıcaktan kaçınılmalıdır.
-24 saat sauna ve hamam kullanımından kaçınılmalıdır.
-Doğrudan güneşe maruz kalınmamalıdır.
-Bölgeye sert masaj yapılmamalıdır.

H100'ÜN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

İşlem sırasında kızarıklık, morluk ve şişlik beklenebilen yan etkilerdir. Bunlar dışında yan etki beklenmez. Oluşan kızarıklık ve morluklar, soğuk kompres uygulanarak hafifletilebilir. Uzun süre ciltte kızarma ve morarma beklenmez. Kısa süre sonra bu etkiler yok olacaktır.

Bu makale 27 Kasım 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, 18 Mayıs 1980 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Çocukluğu, babasının da doktor olması sebebiyle pek çok farklı şehirde geçmiştir; Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Erzincan gibi. Yine babasının mecburi hizmeti nedeniyle 6 sene Erzincan’da yaşamış ve ilköğrenimini Erzincan’da tamamlamıştır. Bu süreçte Anadolu kültürü ile tanışma fırsatına sahip olmuş ve hayatı boyunca sürdüreceği değerli arkadaşlıklar kurmuştur. 1992 yılında yaşanan büyük Erzincan depreminde oturdukları SSK lojmanındaki apartman tamamen yıkılmış ve enkaz altından sağ kurtularak ailecek ikinci hayatımız adını verdikleri yeni hayatlarına başlamışlardır. Ardından İstanbul’a gelmişler ve Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da, hayat görüşünün de temellerini attığını söylediği, şehrin en iyi okullarından olan Hüseyin Avni Sözen Anadolu L ...

Etiketler
gençlik serumu
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube