Gebelikte egzersiz yapılır mı?

Gebelikte egzersiz yapılır mı?

Doktorunuz aksini söylemedikce, gebelikte ilk haftalardan başlayarak, yürüyüş ve yüzme gibi vücudun tüm kaslarını çalıştıran ve yaralanma riski olmayan egzersizleri tercih edilebilirsiniz. Egzersizin düzenli yapılması önemlidir. Egzersiz süresini kendiniz belirleyin, vücudunuzu dinleyin, kendinizi iyi hissettiğiniz sürece egzersize devam edebilirsiniz, zorlanmaya başladığınızda durun. Sırt üstü uzun süre yatmanızı gerektirecek egzersizlerden kaçının, çünkü bu pozisyon büyüyen uterusun ana damarlara bası yapmasına ve kalbe dönen kanın azalmasına yol açar bu da tansiyon düşüklüğü ve bebeğe giden kanın azalmasıyla sonuçlanır. Egzersiz sırasında rahat , pamuklu kıyafetler tercih edin. Açık havada yapacağınız düzenli yürüyüşler hem bedeninize hem ruhunuza çok iyi gelecektir unutmayın.

Sağlıklı ve mutlu bir gebelik geçirmeniz dileklerimle

Bu makale 7 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evrim Aydın

Op. Dr. Evrim AYDIN, 1 Mart 1977 tarihinde Denizli'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapmış Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur.

2004 - 2007 yılları arasında Isparta Hastanesi'nde, 2007 - 2017 yılları arasında Özel Bursa Çekirge Doruk Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Evrim AYDIN mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Egzersiz
Op. Dr. Evrim Aydın
Op. Dr. Evrim Aydın
Bursa - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube