Gebelik ve sonrasında makyaj

Hamilelik ve emzirme döneminde ciltte inanılmaz değişiklikler olabilir. Bazen inanılmaz bir ışıltı olabilir. Bazen birtakım lekeler de olabilir . Hanımlar, cildiniz lekeli , akne eğilimli , kuru veya yağlı iste buna katlanmak zorunda değilsiniz. Sabah kalktığınınzda kendinizi yorgun şişkin halsiz hissedebilirsiniz. Birkaç dakikalık akıllıca uygulama sizi gün boyu güzel ve iyi hissettirebilir.

Gebelik ve sonrasında makyaj

Hamilelik ve emzirme döneminde ciltte inanılmaz değişiklikler olabilir. Bazen inanılmaz bir ışıltı olabilir. Bazen birtakım lekeler de olabilir .

Hanımlar, cildiniz lekeli , akne eğilimli , kuru veya yağlı iste buna katlanmak zorunda değilsiniz. Sabah kalktığınınzda kendinizi yorgun şişkin halsiz hissedebilirsiniz. Birkaç dakikalık akıllıca uygulama sizi gün boyu güzel ve iyi hissettirebilir.

Gözleri Canlandırmak

Uyku problemlerinden kaynaklanan şişlikleri ve koyu halkaları azaltmak için , nemlendiricinizden önce gözlerinizin altına açık renk ve besleyici bir göz kremi sürün. Ardından, kapatıcı veya düzelticiniz ile hafifçe üzerine dokunun veya onları sürün. Bu, uykulu görünümü azaltır ve gözlerinizi aydınlatır.

Ekstra kapatıcılık için leke kremi veya renkli nemlendirici ile devam edebileceğinizden dolayı göz altındaki tüm koyu bölgeyi gizleme konusunda endişelenmeyin.

Hamilelik BB ve CC ile parlar :)

Hamilelik dönemi ağır fondöten uygulama için uygun bir zaman değildir. Hamilelik nedeniyle salınan hormonlar cildinizi hassaslaştırmış olabilir. Bu nedenle cildinizin nefes almasına izin vermek gerekir.

Çok fazla pigmentasyondan şikayetçiyseniz ve yüzünüzde koyu ten lekeleri varsa, BB"blemish balm" kremler veya renk tonunu eşitleyen "tinted mousturizer" bu işi çözer. Cildinizdeki geçici değişiklikler ne olursa olsun, üstüne fondöten sürmenize gerek kalmadan cilt tonunuzu eşitler.

BB kremleri ve renk düzeltici kremler (CC kremleri), size çok ihtiyaç duyduğunuz sağlıklı bir ışıltıyı verebilen ve teninizi anında canlandırabilen çok görevli ürünlerdir. Kusurları bile ortadan kaldırırlar .Birçoğu ayrıca güneş koruma faktörü de içerir.

Kremi, lekeli bölgelere özel dikkat göstererek temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza yayın. Cildinizin ne kadar değiştiğine bağlı olarak, hamile kalmadan önce kullandığınızdan biraz farklı bir renk tonu kullanmak isteyebilirsiniz.

Anında sağlıklı ışıltı

Allıklar hem gebeyken hem de bebeğiniz doğduktan sonra çantanızdan çıkmasın. . Başka hiçbir ürün, bir allık kadar yüzünüzü kaldıramaz, gözlerinizi aydınlatamaz ve insanları biraz uyuduğunuza inandıramaz.

Vaktiniz kısıtlıysa, hızla dudak boyası görevi görebilecek bir krem ​​allık veya yanak boyası seçin. Yüzünüz anında daha taze ve cildiniz daha parlak görünecektir. Doğrudan veya bir BB kreminin veya renkli bir nemlendiricinin üzerine uygulayabilirsiniz.

Pudralar ve lekeler normal ve karma ciltlere uygunken, daha kremsi veya köpüklü olanlar kuru cildiniz varsa daha uzun süre dayanır.

Parmağınızın ucuna biraz allık sürün, ardından gülümseyin ve yanaklarınızın elmacık kemiklerine hafifçe vurun. Tercih ettiğiniz bir renk düzeyi elde edene kadar karıştırın. Hamilelik sonrası normalden daha parlak bir gölge isteyebilirsiniz.

Bronzlaşma

Yüzü aydınlatan bir bronzlaştırıcı ile dikkatleri yorgun gözlerden uzaklaştırabilirsiniz. Vurgulayıcı bronzlaştırıcının hafifçe sürülmesi, en solgun ten rengini bile kaldırabilir.

Büyük, yumuşak bir fırça kullanarak, yanaklarınızın üst kısmına, biraz alnınıza ve çenenize bir bronzlaştırıcı uygulayın ve burnunuza biraz sürün.

Uygulamadan önce azıcık allığı parmak ucunuza hafifçe sürün, daha sonra gülerek bunu yanaklarınızın elmacıklarına uygulayın :)

Göz açıcı hileler

Kendinizi ne kadarr bitkin hissederseniz hissedin, hamilelik gözlerinize doğal bir ışıltı verir. Sadece makyajla bunu göstermeniz ve ortaya çıkarmanız gerekiyor.

Üst kirpiklerinizin hemen üzerine uygulanan bir göz kalemi gözlerinizi rtaya çıkarmaya yardımcı olacaktır. Kalın bir kurşun kalem seçin, böylece çok hassas olmak zorunda kalmazsınız ve ekstra bir pırıltı için biraz ışıltılı bir kalem denemeniz iyi olur.

"eyelash tinting" işlemi ile maskara uygulamak için zaman bulmaya gerek kalmadan gözlerinizi ortaya çıkar ancak cildiniz hamilelikte normalden daha hassas olabileceğinden önce bir yama testi yapma iyi olur. Ya da yorgun gözleri açmak ve yüzünüze anında dolgunluk getirmek için kirpik kıvırıcı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Size uzun, dalgalı kirpikler ve daha belirgin gözler vermek için siyah, kirpikleri kaplayan bir maskara seçin. Her kirpiği ayırmak ve kaplamak için uygularken maskara çubuğunu bir yandan diğer yana sallayın.

Dudak kaldırıcılar

Yeni, parlak bir rujdan daha canlandırıcı bir şey yoktur. Uzun süre kalıcı bir formül, rötuşlara gerek kalmadan günün büyük bir bölümünde dayanır.

Doğru ruj tonu yüzünüzü anında kaldırabilir. Özelliklerinizi düzleştiren ve cilt tonunuzu geliştiren birini seçin. Genellikle doğal dudak renginizden bir veya iki ton daha koyudur, ancak gündüz cazibesi için kırmızıyı denemekten korkmayın.

Daha doğal bir görünüm tercih ediyorsanız, hafif renklendirilmiş bir dudak parlatıcısı sizi canlandıracak ve ayna olmadan kolayca uygulanabilecek.

Hızlı yüz bakımı

Anında cilt tazelemesi için kokusuz bir yüz spreyi deneyin. Bu, şişliği azaltmaya, hassas cildi sakinleştirmeye ve makyajınızı tazelemeye yardımcı olacaktır.

Gözlerinizi kapatın ve yüzünüzden yaklaşık 25 cm (10 inç) uzağa birkaç pompa sıkın.

Çantanızda küçük bir şişe taşıyın, böylece yüzünüzü canlandırma ihtiyacı hissettiğinizde ferahlayabilirsiniz.

Bu makale 29 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Emre Göçer

Uzm. Dr. Emre Göçer 1988 Bursa doğumludur . 2012 yılında Bursa Uludağ Üniversitesinden mezun olmuştur . Uzmanlığını Hacettepe Üniversitesinde yapmıştır . Evli ve iki çocuk babası olan Uzm.Dr .Emre Göçer Bursa Doruk Nilüfer Hastanesi'nde hizmet vermektedir.

Etiketler
Hamilelik sonrası
Uzm. Dr. Emre Göçer
Uzm. Dr. Emre Göçer
Bursa - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube