Evlilik öncesi cinsel danışmanlık nedir?

Evlilik öncesi cinsel danışmanlık nedir?

Özellikle bizim toplumumuzda evliliğin ilk gecesinde yaşanacak cinsel ilişki çok abartılmaktadır.Evlenmeden önce çevreden anlatılan ilk geceyle ilgili gerçekdışı hikayeler, kişilerin cinsellik hakkında yanlış bilgiler edinmesine ve sonucunda cinsel ilişkiden korkmalarına neden olabilmektedir.Evlilik öncesi yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve cinsel konularda merak edilen herşeye yanıt Cinsel Danışmanlık’la mümkün olabilmektedir.

İlk Gece Hikayeleri Vajinismusa Neden Olur Mu?

Toplumumuzda ilk geceye verilen önem,ilk gecede olması gereken kanama yüzünden ilişki denemelerinde ilk gecede sorun yaşayan ve uzun yıllar bu sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan çiftlerin sayısı oldukça fazladır. Yanlış bilgi ve inançlar, kadınlarda Vajinismus, ağrılı cinsel ilişki, orgazm olamama ve cinsel isteksizlik gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Kadınların çocukluktan itibaren zihinlerinde ilk geceyle ilgili çok kanama olacağı, kızlık zarının kalın ve delinmesi zor bir tabaka olduğu, ağrı ve acının fazla olacağı, cinselliğin iğrenç ve acı veren bir şey olduğu, cinselliğin bir görev olarak yapıldığı ve cinsellikten sadece erkeğin haz aldığı yönünde birtakım yanlış telkinler yer almaktadır.

Bu korkuyla evlenen kadınlar ilk gecelerinde ve devamında ilişkilerinde büyük sorunlar yaşayabilmektedirler.

Tüm bu korkular yersizdir.Ancak bunu aşamayan çiftler Evlilik Öncesi Cinsel Danışmanlık alarak, Cinsel anatomi kızlık zarının yapısı yerleşimi, nasıl haz alınıp verilebileceği,gerçekte ilk gece nasıl olur ve nasıl kolaylıkla atlatılır gibi konularda rahatlıkla bilgi sahibi olabilirler.

Vajinismus gelişmiş ise de; cinsel terapi ile rahatlıkla bu yersiz korkulardan kurtulup,sağlıklı bir cinsel yaşama kavuşabilmektedirler.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Didem Kurban

Op. Dr. Didem KURBAN, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 2003 Yılından itibaren bir çok devlet hastanesi ve özel hastanelerde görev almış olan Op. Dr. Didem KURBAN, 2011 - 2014 yılları arasında Özel HRS Hastanesi'nde, Tüp Bebek alanında deneyim sahibi olmuştur. 2014-2016 yılları arasında ise, Prof. Dr. Özgür Deren ile normal ve riskli gebelikler üzerine çalışmıştır. Ulusasl ve uluslararası dergilerde yayınlanmış bir çok makalesi bulunan Op. Dr. Didem KURBAN, aynı zamanda bir çok eğitim ve kurs programı sertifikasına sahiptir. İyi derecede ingilizce ve al ...

Etiketler
İlk gece hikayeleri vajinismusa neden olur mu?
Op. Dr. Didem Kurban
Op. Dr. Didem Kurban
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube