Estetik ameliyat fiyatları

Estetik ameliyat fiyatları

Vücudumuzda işlev kaybıyla birlikte veya birlikte olmadan,  görünümü olumsuz etkileyen bölgeleri düzeltmek için yapılan ameliyatlar estetik ameliyat kapsamına girmektedir.

En sık uygulanan estetik ameliyatlar burun estetiği, meme estetiği, yüz estetiği,vücut şekillendirme işlemleridir. Botoks ve dolgu uygulamaları ise en sık uygulanan cerrahi dışı estetik işlemlerdir.

Estetik Ameliyatları Sigorta Karşılar mı?

Estetik işlemler bazen işlev kaybı ile birlikte olsa da kişinin kendi isteğiyle yapılan ameliyatlar olduğu için devlet veya özel sağlık sigortaları tarafından genellikle geri ödeme kapsamına alınmamaktadır. Ülkemizde bununla ilgili SGK tarafından da "bireysel ödemeli işlemler" şeklinde tanımlama yapılmış olup devlet hastanelerinde de estetik işlemlerin maliyetleri belirlenmiştir. Elbetteki özel kliniklerde ve özel hastanelerde bu ücretler daha da yüksektir.

İletişim olanaklarının gelişmesi ile artık doktor ofisine gitmeden internet üzerinden doktorlara  ulaşılabilmekte ve çeşitli konularda bilgi talebinde bulunabilinmektedir. Estetik ameliyat düşünen insanların online bilgi talebinde en sık sorduğu soru ise maalesef estetik ameliyatların ücretleridir.

Oysa cerrahi işlemler sadece fiyat üzerinden değerlendirerek karar verilebilecek, fiyata göre doktor tercihi yapılabilecek bir konu değildir. Cerrahi işlemler uzun veya kısa sürsün, basit ya da karmaşık olsun hasta ve doktor için riskli, yorucu işlemlerdir. Elbetteki her işlemin bir maddi karşılığı vardır ancak doktorlar ameliyatın fiyatından çok başarısına odaklanmaktadırlar.  Çünkü ameliyat öncesi planlama, hastanede yapılacak tetkikler, ameliyat işlemi, ameliyat ekibinin sarfettiği efor, ameliyat sonrası bakım ve takip, kontroller düşünüldüğünde ciddi bir emek sözkonusudur.

"Doktorunuzla görüşmeniz ve muayene bulgularınız çok önemli"

Estetik Ameliyat Ücretlerini belirleyen değişkenler

Estetik ameliyatlarda ücretler yapılacak ameliyatın şekline, ameliyatın gerçekleşeceği hastaneye göre değişmektedir. Bazen hastanın kafasındaki ameliyat kendi için uygun olmayabilir veya hasta ameliyat hazır olmayabilir bu yüzden doktorla yüzyüze görüşülmeli ve mutlaka muayene yapılmalıdır. Pek çok kişi ilk önce sorsa da fiyat konusu en son konuşulmalıdır.

Ne yazık ki  devlet veya özel farketmeksizin estetik ameliyatların ücretleri hastalar tarafından genellikle yüksek bulunmaktadır. Çünkü estetik ameliyatlar en fazla 2-3 saat süren basit işlemler olarak görülmektedir. "Burun ameliyatı fiyatınız nedir?" sorusu somut bir nesne satın alıyormuş gibi sorulmaktadır. Estetik cerrahlar somut bir nesnenin pazarlayıcısı değillerdir, hastaya özgü tedavi seçenekleri planlanyan, uygulayan ve bedeninizin daha güzel görünmesi sağlamak için size yardımcı olan sanatkarlardır.

"Cerrahi kalabalık bir ekibin bedeniniz için yola çıktığı farklı bir serüvendir"

Estetik ameliyatlarda doktor seçimi

Oysa estetik ameliyatlar doktor ve hasta için emek isteyen bir serüvendir. Doktorunuzla ilk karşılaştığınızda bu serüven başlar anestezi ilaçlarını alıp uyuduğunuzda değil. İlk görüşmede şikayetlerinizi dile getirirsiniz ve doktorunuz sizinle ilgili planlama yapmaya başlar. İşlemlerin olumlu olumsuz yanları ile ilgili bilgilendirmeler yapar, karar aşamasında yönlendirme yapmadan tüm sorular sabırla dinlenir hatta bazen cerrahi işlemle ilgili olmayan sorular bile olgunlukla karşılanarak sosyal ve ailevi durumunuzla ilgili bilgiler  not edilir. 

Fotoğraflarınız çekilir bunlar üzerinde günler öncesinden cerrahi işlemin planlaması yapılır. Daha sonra ameliyatın gerçekleşeceği hastaneyle temasa geçilerek ameliyat öncesi tetkikleriniz yapılır, anestezi doktorunuzla tanışırsınız, anestezinin riskleri konusunda bilgilendirilirsiniz. Ameliyatınız gerçekleşeceği gün misafir edileceğiniz yataklı servisin görevlileri tarafından odanız temizlenir sizin için hazırlanır, hemşire tarafından ameliyat öncesi girişimler yapılır. Ameliyathaneye bir görevli tarafından teslim edilirsiniz anestezi teknisyeni, oda yardımcı personeli,hemşire tarafından son hazırlıklar yapılır ve anestezi doktoru sizi uyutur.

Doktorunuz ve ekibi de hazırlıkları tamamlayarak ameliyata başlar, ameliyat sonrası odadaki ekip rahat ve ağrısız uyanmanız için elinden geleni yapar daha sonra ayılma odasına geçirilirsiniz ve burada başka bir anestezi teknisyeni ve oda yardımcı personeli takibinizi yapar , bir süre sonra odanıza çıkarılırsınız ve kattaki sorumlu hemşireyle diğer görevliler bakım ve takibinizi üstlenir. Evinize gönderildiğinizde doktorunuz takibine devam eder, ilk haftalarda sık sık kontroller yaparak olası sorun varlığında size çözüm önerileri getirir.

"Doktorunuzun emeğini önemseyin"

Kişilerin 2-3 saatlik basit bir olay gibi gördüğü estetik ameliyatlarda pek çok kişinin emeği mevcuttur. Cerrahın emeği ise apayrı bir durum. Unutmayınız ki cerrahlar bir insanın bedenine müdahale yetkisini alabilmek için yaklaşık 30 yıl boyunca gece gündüz demeden çalışmakta, çeşitli sınavlara tabii tutulmakta ve yüzlerce ameliyat gerçekleştirmektedirler. Ameliyat yapmak basit bir iş değildir. Öncesinde planlama ve olası tüm durumları düşünerek yedek planlamalar yapmayı gerektirir. 

Cerrahın yaşamı ameliyatlara göre belirlenir, ameliyat saatinde ameliyathanede zinde, motive, mutlu bir şekilde  hayatındaki herşeyi geride bırakarak hazır bulunmak zorundadır. 2-3 saat boyunca tüm organları koordineli bir şekilde hızlı, uyumlu çalışmak zorundadır. Ameliyat sonrasında hastanın iyi mutlu olduğunu,herşeyin yolunda olduğunu görene kadar bekler ve ancak bu şekilde huzurlu olarak ameliyathaneden ayrılabilir. 

Yapılan iş bir heykeli şekillendirmek, bir  portre yapmak değildir. Dinamik bir yapıyı şekillendirerek , değişmeye devam eden organizmaya müdahale ederek zaten çok büyük bir risk alınır. Çünkü vücuttaki yapılar ameliyat sonu ulaştığınız ideal şekilde kalmayabilir ve iyileşme döneminde farklılık oluşabilir.

Tüm bu süreç düşünüldüğünde estetik ameliyatların fiyatını değil doktorunuzla aranızdaki güven ilişkisini önemseyin..

İnternet üzerinden fiyat öğrenmeye çalışarak fikir edinmeyin; doktorunuzla tanışın  ve işlemin olumlu olumsuz taraflarını öğrenerek karar verin...

Her cerrahi işlemin riskleri olabileceğini cerrah ve hastanın bu riskleri beraber aldığını unutmayın...

Estetik cerrahide karar verirken fiyat konusunu değil de doktorunuzun başarılı olacağına dair inancınızı önemsemenizin  sizin için daha sağlıklı olacağını bilin...

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurgül Altuntaş

Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 1982 yılında Trabzon’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2011 yılında “Yanak defektlerinin onarımı” başlıklı tezi ile Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne atanmış, 2014 yılına kadar burada görev yapmış olan Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 2015 yılından beri mesleki çalışmalarına kendisine ait Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
estetikcerrah
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube