Erken boşalmada yanlış inanışlar

Erken boşalmada yanlış inanışlar

Erken boşalmada yanlış inanışlar :

1- Evlendikten sonra mastürbasyon yapılmaz

Erken boşalma nedenleri arasında sık masturbasyonu birden kesme önemli bir yer tutar. Bekarken sık mastürbasyon yaparken şimdi eşinizle kısıtlı bir cinsel ilişki sıklığınız varsa bu durum erken boşalmayı tetikleyebilir ya da boşalmayı daha çabuklaştırır. Mastürbasyon her yaşta sağlıklıdır. Erken boşalma tedavi şemasında halen önemini korumaktadır.

2- Dikkatimi daha az seksi durumlara verirsem daha geç boşalırım

Kimi erken boşalanlar olumsuz sahneler düşünmeye çalışarak boşalma noktasını geciktirmeye çalışır. Pratikte böyle bir durum işe yaramaz. Bu kez de dikkatinizi kaydırdığınız düşünce ya da fantezi nedeniyle geri dönülemez noktayı kaçırırsınız.

3- Bazıları doğuştan geç boşalabilir ve bazıları şanssız doğar.

 Tam da bilemediğimiz bazı nedenlerle sizler boşalma kontrolünü öğrenemediniz. Erken boşalma sorunu aynen idrar tutmayı öğrendiğiniz gibi üstesinden gelebileceğiniz bir durumdur ve birkaç seanslık terapi ile yüzde 90 düzelir..

4- Erken boşalmada egzersizle, ödevle bu işler çözülmez, ben ilaç beklemeliyim.

Erken boşalıyorum ilaç verin gideyim yaklaşımı bizim danışanlarımızda çok sık gördüğümüz bir yaklaşımdır.

Seks terapileri, uzun yıllardır denenen ve halen dünyadaki en bilimsel ve yetkin merkezlerin kullandığı bilgi ve prensiplere dayanır. Seks duyguları ve ilişki etkileşimini de kapsadığından geciktirici bir sprey ya da ilaçla bu işi çözmek kolay görünmemektedir. Şu an için piyasadaki ilaçların hiç biri tatmin edici görünmemektedir. Seks terapileri erken boşalma teavisinde yüzde 90 başarılıdır.

5- Her erkek eşine nasıl zevk vereceğini bilmelidir. Tabi ki insanın eşinden gelen geri bildirimleri önemsemesi doğrudur. Ancak bütün dikkatinizi onun memnuniyetine verirseniz, kendi heyecanınız kaybolur ve erken boşalmanın ana nedenlerinden olan penisten gelen heyecan öncesi duyumları hissedememe durumu ile karşılaşırsınız. Başarmak zorundayım düşüncesi durumu daha da kötüleştirir. Tedaviniz süresince geçici olarak eşinize karşı biraz bencil olmanız gerekebilir. Artı istediğiniz kadar uzun süre kendinizi tutun eşinizin penisle orgazm olamama ihtimalinin çok yüksek olduğunu hatırlatmak isterim.

6- Kadında gerçek orgazm vajinaldir.

Bu inanış hem kadınlar hem de erkekler arasında oldukça yaygındır. Ancak yüz kadının yaklaşık 25-40’ı vajinal olarak orgazm olabilir ve vajinal orgazm olanların da büyük çoğunluğu klitoral orgazmı tercih etmektedir (Klitoris vajinal deliğin 1-2 cm üzerinde mercimek gibi ele gelen sert kısımdır ve bir çok kadın bu bölgenin el-ağız benzeri uyarılarıyla orgazm olurlar). O nedenle vajinal orgazm olmuyorsa hem kendinizi bu konuda yormayın, hem de eşinizde gereksiz beklentiler yaratmayın.

7- Erkekler cinsel eyleme her an hazır ve isteklidir.

Daha küçücük yaşlardan itibaren ‘erkek adam her koşulda seks yapar’ inanışı öğrenilir. Koşullar sanki hiç önemli değildir. Üzgünde olsa, gergin ya da isteksizde olsa sanki ‘makine’ çalışmalıdır. Bu mite inanıyorsanız her hangi bir başarısızlığı bir felaket olarak algılarsınız ve kalıcı sertleşme ve erken boşalma sorunları yaşayabilirsiniz.

8- Bir erkek cinsel ilşkiye yok diyemez.

 Üzgünse, partnerine gücenmişse ya da öfkeli ise bile sekse yok dememeli yani ‘makine’ her koşulda çalışmalıdır. Tabi ki böyle bir şey mümkün olamaz ve bu koşullarda iken yapılan seks denemeleri çoğunlukla başarısızlığa mahkûmdur. Genellikle böyle durumlardan sonra erkek cinsel sorunları tetiklenir ya da kötüleşir.

9- Erken boşalma bir hastalıktır:

Bu durum her ne kadar klinik bir tanı alsa da bu duruma hastalık diyemeyiz. Başka bir bakış açısıyla erken boşalan erkekler in oranı yaklaşık yüzde ellidir, kimi uzmanlara gore yüzde yetmiş.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Erken boşalmanın sebepleri
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube