Erkeklerde göğüs estetiği : jinekomasti

Erkeklerde göğüs estetiği : jinekomasti

Erkeklerde meme dokusu ve göğüs bölgesindeki yağ doku artışına ‘Jinekomasti’ denir. Jinekomasti  ergenlik ve 50 li yaşlarda erkeklerde sık görülür. Jinekomasti sağlıklı bir insanda tamamen fizyolojik olarak nedensiz ortaya çıkabildiği gibi, ilaç kullanımı, kronik hastalıklar, bazı hormon bozukluklarında ve bazı tümörlerde de ortaya çıkabilir.

Ayırıcı tanı ile jinekomastinin nedenine karar verildikten sonra tedavi planlanmasına geçilir. Büyüklüğü ve derideki bolluğa göre jinekomasti 3 gruba ayrılır. Birinci evrede büyüklüğü sınırlı ölçülerdedir, deride gevşeklik veya sarkma yoktur. İkinci evrede ise irice bir kadın göğsü gibidir, ancak deride sarkma oluşmamıştır. Üçüncü evrede ise ek olarak deride tedavi gerektirecek ölçüde gevşeklik vardır.

 Erken evrelerde sadece liposakşın operasyonu yeterli olduğu gibi, cilt fazlalığı olan ileri evrelerde meme başının çevresinden yapılan kesilerle meme dokusu ile birlikte cilt eksizyonu da gerekebilir. Operasyon uygulanan tekniğe göre, genel anestezi ve lokal-sedasyon anestezi altında yapılabilir.

 Hemen hemen her olguda uygulanan bir diğer uygulamada ameliyat bölgesini baskı altına almak amacıyla kullanılacak özel bir korsedir. Korse, aralıklı olarak özellikle ilk bir ayda düzenli kullanılmalıdır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alpaslan Topçu

Etiketler
Meme dokusu
Op. Dr. Alpaslan Topçu
Op. Dr. Alpaslan Topçu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube