Erkeklerde estetik cerrahi

Erkeklerde estetik cerrahi

Son zamanlarda erkekler arasında estetik cerrahi uygulamalarının sayısı giderek artmaktadır. Bayanlar için düşünülen birçok estetik müdahalenin erkekler tarafından da hızla kabul edilmeye başlamasının altında, mesleki başarıların artık günümüz toplumunda güzel görünümle bağdaşmaya başlamasında yatmaktadır.

Erkekler arasında şu anda ülkemizde en sık yapılan estetik müdahaleler arasında saç ekimi ve burun estetiği ilk sırayı almaktadır. Yurtdışı verileri ise liposuction uygulamasının erkekler arasında son 2 sene içinde %80 oranında arttığını göstermektedir.

FUE saç ekiminde Estetik ve Plastik cerrahi gerçekçi beklentileri olan hastaları daha fazla mutlu eder olmuştur. Zahmetli ve bir çok kişinin katılımını gerektiren bu müdahale ile saçın yoğun olduğu ense bölümünden seyrek alana saç doku transferini gerçekleştirilmektedir.
Nakil işleminde ensede iki kulak arasından sık, sağlıklı ve dökülmeme özelliği olan saç köklerinden küçük cerrahi bir yöntemle, içinde canlı saç köklerinin bulunduğu bir doku parçası alınır. Doku parçasının içindeki saç kökleri micro greftlere yani tekli, ikili saç köklerine ayrılır. Tamamen açılmış yada seyrelmiş alanlarda cildin altına doğru toplu iğne başı büyüklüğünde ince kanallar açılarak içine saç kökleri bırakılır. Saç kökleri canlı olduğu için ekim yapılan yerde, ense üzerinde nasıl uzuyorsa, aynı şekilde uzar. 

Uzman doktor ve hemşireler tarafından gerçekleştirilen işlem 4 saat sürer. Lokal anestezi ile tamamen ağrısız gerçekleştirilir. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Saç ekimi (nakli) fiyatları (ücretleri) yapılan alanın genişliğine, transfer edilecek greft sayısına ve işlemi gerçekleştirecek saç ekim ekibine (saç ekimi merkezleri, hastanesi ve ya ekibine bağlı olarak) göre değişmektedir.
Kısa sürede sonuç vermesi, nispeten diğer uygulamaların yanında bölgesel-sedasyon anestezisi ile yapılabilir olmasından dolayı üst göz kapağı germe, erkeklerde meme büyüklüğü (jinekomasti) ve kepçe kulak estetiği ameliyatlarında da kayda değer bir yükseliş yine erkekler arasında görülmektedir. 

25-35 dakika arasında süren üst göz kapağı germe ameliyatı sonrası gözler kapatılmamaktadır. Bunun yanında bölgesel anestezi nedeni ile yatış da gerektirmeyen bu uygulama iş hayatına dönüşü uzun süre engellememektedir. Kişilerin genetik ve doku farklılıkları, sigara içimine bağlı olarak gözde ki ödem-morlukların geçmesi 1-3 haftayı bulabilmektedir.

Jinekomasti ameliyatlarının çoğu yine lokal-sedasyon anestezisi altında çoğu liposuction uygulaması ile yine kısa sürede sonuçlandırabildiğimiz ameliyatlardandır.

Erkeklerde memenin büyümesine neden olan 2 problem vardır bunlardan birincisi şişmanlığa yada yapısal bir bozukluğa ikincil olarak gelişen memede aşırı yağlanma, diğeride jinekomastidir. Aşırı yağlanma nedeniyle oluşan erkekteki meme büyüklüğü tedavisi çok basit bir yöntem olan liposuction işlemiyle lokal anesteziyle yarım saat gibi bir sürede yapılmakadır ve hastanede kalmayı gerektirmemektedir. 

Jinekomasti ise; Erkeklerde ergenlik döneminde sıkça görülen göğüslerdeki büyümenin ısrarlı olması, gerilememesi durumudur. Bazen ileri yaşlarda bazı hastalıklar, kullanılan ilaçlar veya kilo değişikliklerine bağlı olarak ta oluşabilir. 3 derecede sınıflanabilen jinekomastinin tedavisinde vakumla emme, ve veya cerrahi olarak doku çıkarılması teknikleri kullanılabilir. 

Erkeklerde meme küçültme (jinekomasti tedavisi) estetiği ameliyatı fiyatları operasyonu gerçekleştirecek ekibe, hastaneye bağlı olarak değişmektedir. Tanı Tedavi amaçlı doktorunuza başvurunuz. Başvuracağınız doktorunuz size bu ameliyatın yöntemlerini anlatacak, kendi yaptığı örnek hasta resimlerini yine sizinle paylaşacaktır.

Yine ileri yaşlarda, kişiyi dinç ve erkeksi bir vücuttan uzaklaştıran saç dökülmesi, yüz ve göz kapaklarında sarkmalar, burunda şekil ve nefes alma problemleri, memelerde büyüklük gibi durumlar kendine güveni azaltarak, sosyal ve iş yaşantısında çekimserliklere neden olmaktadır. Özellikle 40-50 yaş grubu erkeklerde, iş yerinde alttan gelen alt kuşak ile aralarındaki görünüm ve buna bağlı başarı farkını kapatmak için estetiğe önem vermeye başlamışlardır. Bunun sonucu olarak yüz estetiğinde göz kapağı estetiğinden sonra yüz germe ameliyatlarına da talep artmaktadır. 

OP DR GÖKHAN ÖZERDEM

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gökhan Özerdem

Etiketler
Erkeklerde jinekomasti
Op. Dr. Gökhan Özerdem
Op. Dr. Gökhan Özerdem
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube