Ergoterapi nedir?

Ergoterapi Nedir?

Ergoterapi nedir?

Ergoterapi; doğuştan gelen ya da sonradan gelişen fiziksel, psikolojik, bilişsel hastalığa sahip olan kişiler veya sağlıklı bireylerin daha kaliteli bir hayat sürmelerine ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olan kişi merkezli bir sağlık alanıdır. Günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlanmış kişiler, Ergoterapistlerin özel terapi programları ve desteği ile topluma yeniden kazandırılır. Ergoterapist sizin motor-duyusal becerilerinizi, hareket kalitenizi, bilişsel ve psikososyal durumunuzu değerlendirir. Aktiviteleri veya çevrenizi modifiye ederek, kaybedilen becerileri yeniden kazanmanızı amaçlar.

 

Ergoterapi; Nörolojik (İnme, Travmatik Beyin Hasarı, Omurilik Yaralanması, Parkinson, Multiple Skleroz (MS), Serebral Palsi), Kas İskelet Sistemi Bozukluklarında, Romatolojik Hastalıklarda, Periferik Sinir Yaralanmalarında, Brakiyal Pleksus Yaralanmalarında, El Terapisi ve Rehabilitasyonunda sıklıkla görev alan sağlık mesleğidir.

 

Bu makale 13 Şubat 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Ergoterapist Aybüke Orçan

Erg. Aybüke ORÇAN, İstanbul Medipol Üniversitesi Ergoterapi lisans bölümünden 2019 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Ten Ortopedi Protez-Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi, Hamidiye Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Okulları, Ataşehir Darülaceze Yaşlı Merkezi gibi birçok hastane ve kurumda stajlarını tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca çeşitli toplum temelli sosyal projelerde rol almıştır. 2019 itibariyle İstanbul Şişli Memorial Hastanesi Nöroloji Kliniğinde Ergoterapist olarak danışan kabulü yapmaktadır. 2021 Yılında Medipol Üniversitesi Ergoterapi Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır, şu an hemipleji hastaları üzerinde yürüttüğü tez çalışmalarına devam etmektedir.

 

Etiketler
ergoterapi nedir
Ergoterapist Aybüke Orçan
Ergoterapist Aybüke Orçan
İstanbul - Ergoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube