Dudak dolgusu hakkında bilinmesi gerekenler

Dudak dolgusu hakkında bilinmesi gerekenler

Dudak dolgusu nedir?

Dudak volümünü artırmak veya dudak şeklini düzeltmek amacıyla dudak içine hyaluronik asit içeren dolgu maddesinin enjeksiyonu işlemidir. Kullanılan dolgu maddesinin FDA onaylı olması önemlidir. Aksi durumda dudakta enfeksiyon, reaksiyon,kalıcı şekil bozuklukları oluşabilir. 

Dudak dolgusu nasıl uygulanır?

Dudak Dolgusu çok ince iğneler ile şekillendirilecek bölgeye minik enjeksiyonlar şeklinde uygulanır. Uygulama 15-20 dk sürer. Öncesinde dudak bölgesine lokal anestezi krem uygulanır. İşlem sırasında bir miktar ağrı duyulabilir. Kişinin dudak yapısına göre uygulama yapılacak noktalar değişiklik gösterebilir. 

Dudak dolgusu hangi amaçla uygulanır?

Dudak volumünün artırılması

Dudakta asimetrisinin giderilmesi

Dudak konturunun belirginleştirilmesi 

Dudak şekillendirme 

Dudak üstü çizgilerin azaltılması 


Dudak Dolgusu sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Dudak dolgusu sonrasında 2-3 saat birşey yenilip içilmemesi önerilir. İlk 2 gün boyunca çok sıcak veba çok soğuk yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Dolgu uygulandığı gün dudaklara ruj veya parlatıcı ile makyaj yapılmamalıdır. 

Dudak Dolgusu sonrasında iyileşme nasıl olmalıdır?

Dudak dolgusu uygulandıktan sonra hemen etkisini gösterir. İşlemden hemen sonra dudağınızdaki farklılığı hissedersiniz. Ancak ilk 1-2 gün işleme bağlı olarak şişlik oluşabilir. Soğuk uygulama yapılabilir. İşlemden 7-10 gün sonra dolgu tam olarak kendini gösterir. Eğer gerekirse bu ilk haftadan sonra touch-up yapılabilir. 

Dudak Dolgusu kimler tarafından uygulanır?

Dudak dolgusu Estetik Cerrahi uzmanları ve dermatolog hekimler tarafından uygulanan bir işlemdir. Maalesef günümüzde bu konuda deneyimli olmayan hekim ve hatta hekim olmayan kişiler tarafından dudak dolgusu uygulamaları yapılabilmektedir. Olası komplikasyonlardan korunmak için kullanılan malzemeye doktorunuzun uzmanlık alanına dikkat etmeniz önerilir. 

Dudak Dolgusu sonrası doğal görünüm mümkün mü?

Dudak dolgusu uygulamaları bu konuda yetkili ve deneyimli estetik cerrahlar tarafından uygun noktalara uygun miktarda yapıldığından doğal bir görünüm oluşturmak mümkün. Dolgu maddelerinin gereğinden fazla enjeksiyonu , yanlış noktalara enjeksiyonu doğal olmayan görünümlere yol açabilir. Bazen sonuçlarının nasıl olacağını bilmeden abartılı dolgu enjeksiyonları talep eden kişiler olabilir. Bu konuda kişiye ayrıntılı bilgi verilerek işlemin tıbbi kurallara uygun yapılması sağlanmalıdır. 

Dudak Dolgusu kalıcı mıdır?

Dudak dolgusu için çoğunlukla hyaluronik asit içerikli zaman içinde vücuttan kaybolan ürünler tercih edilir. Dolgu maddesinin erime süresi kişiye göre , dolgu maddesine göre değişkenlik gösterebilir. 

Dudak Dolgusu ücretleri nasıldır?

Dudak dolgusu ücretleri kullanılacak malzemenin miktarına, yapılacak işleme göre değişkenlik gösterir. Öncelikle doktorunuza muayene olmanız önerilir. 

Bu makale 10 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurgül Altuntaş

Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 1982 yılında Trabzon’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2011 yılında “Yanak defektlerinin onarımı” başlıklı tezi ile Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne atanmış, 2014 yılına kadar burada görev yapmış olan Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 2015 yılından beri mesleki çalışmalarına kendisine ait Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Dudak dolgusu
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube