Dolgu nerelerde kullanılır?

Op. Dr. Belma Şahin
Op. Dr. Belma Şahin
30 Eylül 2015132 görüntülenme
Randevu Al
Dolgu nerelerde kullanılır?

Medikal estetik alanında en çok başvurulan ve en doğal çözümlerden birisi de Hyalüronik asit içeren dolgu uygulamalarıdır. Yüzdeki ince çizgilerin giderilmesi, kırışıklıkların açılması veya yüze hacim ve şekil kazandırmak amacı ile uzun yıllardır kullanılmaktadır. Dolgu uygulaması ile yüzdeki derin kırışıklar, çökük ya da sarkık bölgeler giderilir aynı zamanda doğal yüz konturları geri döner. Yüzün birçok yerinde uygulamak mümkündür. Hyalüronik asit zaten vücudumuzda var olan ancak azalan ya da yaşın ilerlemesi ile vücudun üretimini bıraktığı bir zincirdir. Yapılan Dolgu işlemlerinde kullandığımız bu madde tamamen doğal bir yapıdır.

Dolgu nerelerde kullanılır? 
Nazolabial çizgiler (gülme çizgileri diye de bilinir) Dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler
Dudak üstündeki mimik çizgiler (perioral çizgiler)
Dudak dolgunlaştırma
Elmacık kemiği ve yanak kısımlarında.

Dolgu uygulaması ne kadar sürer? 
Uygulama 15-30 dakika arası sürebilir. Uygulamadan hemen sonra sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Uygulama bölgesinde ağrı oluşmaz, hafif şişlik ve kızarıklık görülebilir. Kısa sürede geçecektir.

Uygulamada herhangi bir yan etkiyle karşılaşabilir miyiz?
Çok nadir de olsa dolgu maddesine karşı alerji gelişebilir. Geçici zedelenme, şişme, kızarma oluşma ihtimali vardır. Ancak bu düşük bir ihtimaldir ve ayrıca çözümleri ve anlık müdahaleleri de mevcuttur.

Sonuçların etkisi
Geçici dolguların etkisi uygulamasının ömrü 6 ay ile 18 ay arasında değişmektedir. Bu süre seçilen dolgunun içeriğine ve yoğunluğuna göre değişmektedir.

Dolgu botox birlikte uygulanabilir mi? 
Evet, özellikle yüzde yanakta veya iki kaş arasında derin çizgileri olan hastalarda botox ile birlikte uygulaması çok daha iyi sonuç verir.

Etiketler

Dolgu nerelerde kullanılır?Dolgu botox birlikte uygulanabilir mi?Dolgu uygulaması ne kadar sürer?

Yazar Hakkında

Op. Dr. Belma Şahin

Op. Dr. Belma Şahin

Op. Dr. Belma ŞAHİN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ankara Eğitim Arastırma Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı‘nda ihtisas eğitimini bitirerek Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır