Diş eti bakımının önemi

Diş eti bakımının önemi

Sağlıklı diş etlerine sahip olmanız, ağız ve genel sağlığınız için çok büyük önem arz eder.
Periodontitis çok yaygın görülen ağız hastalıklarından biridir. Fakat genelde ilk belirtiler çok geç fark edilir hatta bazen fark edilmeden başka bir işlem için gidilen muayeneler sonucu tespit edilir. Diş etlerinde meydana gelen problemler zamanında ele alınmadığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açar.

Diş ve diş etinin sağlığı, genel sağlığınız üzerinde de etkilidir. Dişlere yerleşen bakteriler, diş etlerine kolaylıkla yerleşip oradan vücuda yayılabilir. Kronik diş eti problemleri; genel olarak diyabet,kalp ve solunum yolu hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

SAĞLIKLI DİŞ ETİ    
√ Açık pembedir.
√ Dişe sıkıca tutunur.
√ Kanama yoktur.
 
SAĞLIKSIZ DİŞ ETLERİ
 × Kızarıktır.
 × Şişmiştir.
 × Temas edildiğinde kolayca kanar.
 × Plak gözle görülür.

Özellikle diş etlerinde meydana gelen problemleri görmezden gelmek durumun sadece dahada kötülemesine neden olur. Ağzımızı bir bina olarak düşünürsek diş etlerimiz bu binanın temelini oluşturur. Temeli sağlam olmayan bir bina nasıl yıkılmaya mahkumsa diş etlerimizde sağlıklı olmadığında dişlerimizde zamanla dökülmeye mahkum olur. Bu yüzden ağız sağlığını yalnızca diş ağrısı olarak görmemeli düzenli doktor kontrollerini yaptırmalı ve devamlı ağız hijyenini sağlamalısınız. Yılda en az iki kere muayene olmalı olası problemlerin tespitini erken evrede yapıp tedavisini sağlamalısınız.

Bu makale 17 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Nuran Yıldız

Trabzon ilinde doğdu. İlk, orta ve liste eğitimini Trabzon'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1995 senesinde mezun oldu. 3 yıl Sürmene ilçesinde çalıştı. 20 senedir Trabzon'da bulunan muayenehanesinde diş hekimi olarak hizmet veriyor. Mezuniyet sonrasında mesleğiyle ile ilgili örneğin protez estetik diş tedavileri, diş eti tedavisi, kanal tedavisi, ortodonti, implant, diş eti rahatsızlıkları gibi alanlarda eğitim programlarına devam etmektedir.

 

Etiketler
Diş eti
Dt. Nuran Yıldız
Dt. Nuran Yıldız
Trabzon - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube