Dermapen ile cilt gençleştirme

Dermapen ile cilt gençleştirme

Dermapen ile cilt gençleştirme, kişinin vücudunun doğal süreçleri olan kollajen ve elastin sentezi mekanizmalarını tetikleyerek cildin yeniden yapılandırılmasını sağlayan bir medikal estetik uygulamasıdır. Bu uygulama ile cerrahi bir girişim gerekmeksizin cildin genç, dinç, parlak ve gergin bir görünüme kavuşması amaçlanmaktadır. Ciltte kontrollü bir biçimde tahribat oluşturma prensibine dayanılarak üretilen dermapen tedavi sistemi Amerika’da son zamanların en iyi cilt gençleştirme sistemi seçilmiştir. İşlemin amacı deri altında kontrollü hasar oluşturarak doku onarımını ve kolajen üretimini uyarmaktır. Bütün iyi hücrelerin toplanması ve doku iyileşmesini aktive etmek için cilt üzerinde kontrollü bir hasar oluşturulur.

Dermapen nasıl uygulanır?

Dermapen tedavisinde dikey olarak cilde birden fazla çok ince iğneler ile mikro kanallar açılmaktadır. 90 derecelik iğneleme sayesinde epidermal hasar oluşturulur. Dermapen otomatik ve titreşimli iğneleme tekniği sayesinde ağrı oluşumunu azaltırken, ürünlerin emilim miktarını arttırarak tedavi etkinliğini arttırır. Kasıtlı berelenmeler(mikrokanallar) yoluyla vücudun onarıcı mekanizmalarının devreye girmesi tetiklenmekte, deri tarafından yara varmış gibi algılanarak, problemli cilt alanlarının yeniden yapılanması sağlanmaktadır. Bu yöntemle vücudun iyileştirici hücreleri belirli bölgelere fazlasıyla çekilir. Uygulama cilt yenileme ve gençleştirme amacıyla tek başına gerçekleştirilebilmekle beraber, hyalüronik asit, vitamin ve PRP uygulamaları ile birlikte gerçekleştirilir ise istenilen etki daha da kuvvetlenir. Beraber uygulamanın amacı Dermapen cihazının binlerce gözle görülmeyen berelenme oluşturduğu alanlara medikal içeriklerin destek iyileştirici olarak eklenmesidir. Bu ufak berelerle yani mikrokanallarla verilen medikal içeriklerin emilimi daha hızlı ve çok olur. Uygulamanın bir arada kullanımında, su tutma kabiliyetine sahip ve insan vücudunda da var olan bir polisakarit olan hyalüronik asitin ,cilt için gerekli olan vitamin ve antioksidanların ve PRP olarak adlandırılan ve kişinin kendi hücrelerinden elde edilen platelet yönünden zengin hücrelerin aktarımı yapılabilir.

DERMAPEN NASIL UYGULANIR?

Dermapen işlemi öncesi yüz temizlenir. Anestezik krem uygulanarak cilt uyuşturulur. Ardından titreşimli mikro uçlar deri üstünde gezdirilerek uygulama yapılır.

Dermapen’in başlığındaki hassas ayarı uygulama yapılan alana göre değiştirebilmek mümkündür.

Mikro iğnelerin üst deriye yaptığı bu giriş çıkış sırasında cildin emilimi normalinden çok daha fazla olur. Bu yüzden işlem sırasında sıvı kolajen ya da PRP gibi trombosit desteği ile işlemin verimi çok daha fazla arttırılabilir.

Tüm yüze uygulanan dermapen işlemi yaklaşık 15 dakika kadar sürer. Ciltte hafif kızarıklık görülmesi normaldir ancak bu ertesi gün kaybolur.

Dermapenin etkileri nelerdir?

Dermapen işlemi cildin doku iyileşmesini mükemmel bir şekilde aktive eder. Bu yüzden üst derideki akne izleri, güneş lekeleri, ameliyat ya da kesik izleri gibi problemler için oldukça etkilidir. Ayrıca kolajen üretimini de arttıracağı için ciltte doğal bir canlanma, tazelik görüntüsü ve pürüzsüzlük oluşur. En ideal sonuca ulaşmak için işlemi yaklaşık 20 gün aralıklarla 3 defa tekrarlamak gereklidir. İki seans arasındaki süreyi hastanın cilt tipine göre hekim belirler.     

Dermapenin Etki Alanları Nelerdir?

Akne ve oluşturduğu izlerinin tedavisi.

Genişlemiş gözeneklerin küçültülme işlemi.

Güneşte hasar görmüş ciltlerin tedavisi.

Saç kaybı ve kellik tedavisi.

Göz ve çevresinde yaşanılan problemlerin kullanımında ( Morluklar ve torbalanmalar gibi).

Boyun bölgesi ve dekolte alanlarında hafif kırışıklık ve sarkmalarda.

Stria (oluşan Çatlaklar) tedavisi.

İnce çizgilenmelerin tedavisi ve oluşan derin kırışıklıkların hafifletilmesi.

Skar (Kötü yara iyileşmesi) tedavileri.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Emre Erkilet

Op. Dr. Emre Erkilet 22 Eylül 1979 yılında Denizli'de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamlamasının ardından 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2003 - 2008 yılları arasında Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kulak, Burun , Boğaz Hastalıkları uzmanı olmuştur.  2008 - 2010 yılları arasında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mecburi hizmetimi tamamlamış olan Op. Dr. Emre Erkilet, 2010 -2014 yılları arasında Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'nde hasta kabulü yapmış,2021 yılına kadarda  Denizli'de bulunan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde çalışmıştır. 2021 yılı Şubat ayından itibaren Denizli’ de kendi kliniğinde hasta kabulüne ve işlemlerine devam etmektedir. ...

Etiketler
Yüz sarkması
Op. Dr. Emre Erkilet
Op. Dr. Emre Erkilet
Denizli - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube