Coolshaping 360 (soğuk lipoliz)

Coolshaping 360 (soğuk lipoliz)

CLATUU 360 Soğuk Lipoliz Tedavisi

İstenmeyen bölgesel yağlar; bayan, erkek günümüz insanının en büyük sorunlarından biridir. Ne yazık ki, eskiye oranla oturarak, masa başında yapılan işler arttıkça, bu sorun dahada artmaktadır.  Bununla birlikte çözüme yönelik pek çok teknoloji de sunulmaya başlanmıştır. Bu konuda en son teknoloji ise; Soğuk Lipoliz  ‘Cool Shaping’ Yöntemi’dir. Bu yöntem, bugüne kadarki yöntemlerden daha gelişmiş ve farklıdır.

Coolshaping 360 cryo soğutma sistemi;  yağ hücrelerini ameliyatsız bir şekilde parçalar ve yok eder. Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda etkinliği kanıtlanmış olan bu yöntem FDA onayı alarak güvenilir ve tedavi amaçlı kullanılabilir bir uygulama olduğunu dünyaya kabul ettirmiştir.

Soğuk lipoliz tedavisi vücudun göbek, yan bölge, sezeryan doğum sonrasında oluşan alt karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerinde oluşan yağ birikimlerinin %20 ile %50 oranında kalıcı olarak azalmasını sağlayan bir tedavidir. Her yaştan erkek ve kadınlara uygulanabilen, özellikle yoğun tempolu iş ve özel yaşamlarından ödün vermek istemeyen kişilerin tercih ettiği ağrısız ve acısız bir işlemdir.

Bu yöntem, yoğun ve kalıcı lokal yağ depolanmalarını azaltarak vücudu şekillendiren liposuction gibi geleneksel tedavi yöntemlerinden çekinen kişiler için iyi bir alternatiftir. Ayrıca Liposuction sonrası nekahat döneminde görülen ağrılar,  iş kayıpları ve hayat kalitesindeki düşüşler bu yöntemde görülmemektedir.

Soğuk lipoliz, cilt üstüne uygulanan soğuk enerji ile cilt altı yağ tabakasının diğer dokulara zarar vermeden dondurulması ve donan yağ hücrelerinin vücudun kendi biyolojik döngüsü ile vücuttan atılması işlemidir.

Standart soğuk lipoliz cihazları ile sadece iki boyutlu soğutma ve dondurma yapılabilmekte iken CLATUU 360 ile vakumlanan bölge üç boyutlu olarak tamamen dondurulabilmekte ve bu sayede daha çok yağ hücresi yok edilebilmektedir. Böylece ciltte sarkma ve düzensiz çökme olmadan etkin bir bölgesel incelme mümkün olmaktadır.

Kimler için uygundur?

* Vücudunuzun belirli bölgelerinde bir türlü eritemediğiniz bölgesel yağlanmalarınız varsa (sırt, karın , basen, yan simitler, kollar, sırtta sütyen altları, göğüs altındaki kıvrımlar gibi)

* Bu yağlarınızdan artık kurtulmak istiyor ama bunu doğal yollarla yapmak istiyorsanız,

* İlaç yada kimyasal madde almayı tercih etmiyor,cerrahi bir müdahale düşünmüyorsanız,

* Böyle bir tedavi için bir kaç saatten fazla zaman ayırmak istemiyorsanız ve tüm bunları doğal görünümünüzü bozmadan yapmak istiyorsanız sizin için uygun bir yöntemdir.

*Ayrıca doğum yaptıktan yaklaşık 8 ay sonra rahatlıkla kullanılabilir.

Soğuk Lipoliz yöntemi nasıl incelme sağlıyor? 

Soğuk lipolizin uygulanacağı bölge ya da bölgeler doktorunuz tarafından belirlendikten sonra cildinizin korunması için ıslak mendil benzeri koruyucu tek kullanımlık özel bir malzeme vücudunuzun ilgili bölgesine kaplanır. Daha sonra cihazın uygulama başlığı belirlenen bölgeye yaklaştırılır. Bundan sonrası cihaz tarafından yapılır. Hafif bir vakum ile cihaz otomatik olarak ilgili bölgeyi haznesinin içine çeker ve yaklaşık bir saat sürecek tedavisine başlar. İşlem sırasında cihaz yağ tabakasının bulunduğu alanı -10 dereceye kadar soğutur. İşlem yapılan bölge, uygulanan sıcaklıktaki ani düşüşe bağlı olarak aynı zamanda da sıkılaşmaktadır ve en önemlisi, kozmetik tedavide daha önce hiç görülmemiş, sadece cerrahi müdahale ile elde edilebilen çok uzun süre etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.

Uygulama sırasında, tedavinin uygulandığı bölgeye bağlı olarak kişi oturur ya da yatar durumda kalır, tv izleyebilir, gazete-dergi okuyabilir, ya da müzik dinleyebilir.

Tüm bu işlemler, rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleşmekte, bir kaç hafta içerisinde, olağanüstü sonuçlar elde edilmekte, bir ay sonra ise mümkün olan en üst seviyeye çıkmaktadır.

Diğer tüm medikal yöntemlerden farklı olarak tıpkı Lazer Liposuction gibi yağ hücre sayısını azaltır, bu yüzden elde edilen sonuçlar kalıcıdır.

Soğuk Lipoliz Sonrasında Neler Oluşmaktadır?

İşlem sonrasında, ilgili bölgede kızarıklık ve geçici bir kaşınma-uyuşma hissi oluşsa da bu çok kısa bir süre sonra ortadan kalkar ve kliniğe girdiğiniz gibi yürüyerek çıkabilirsiniz. İşlem tamamen ağrısız bir yöntemdir. Zaman içerisinde 1 ile 2 ay arasında bir sürede, uygulamanın yapıldığı bölgede %40 ile %60 oranında bir incelme meydana gelecektir.

Kaç Seans Uygulanır?

Soğuk lipoliz genellikle 1 seans uygulanmaktadır. Gerekli durumlarda aynı bölgeye 2.seans (3 hafta sonrasında) uygulanabilir. Tek seans yağların %40–60 oranında azalmasını sağlamaktadır.

Seans Ne Kadar Sürer?

Clatuu 360 aynı anda 2 bölgeye uygulanabilir ve uygulama süresi 1 saattir. Bunun sebebi coolshapingin mükemmel çift başlıklı sisteme sahip olmasıdır. Piyasadaki diğer tek başlıklı cihazlar için bu süre 2 saattir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Ameliyatsız bölgesel incelme
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube