Çocuk ve ergenlerle danışmanlık ilişkisi (dikkate alınması gereken hususlar)

"Gençler kendileriyle konuşulmasından nefret eder. Bir genç danışmanı olarak açık ve dürüst olmalı ve danışanlarınıza açılmaları için zaman vermelisiniz. Danışanlarım yanımdan ayrılırken bana teşekkür ediyorlar ama ben onlara zor bir iş yaptıklarını söylüyorum çünkü onları endişelendiren büyük şeyler hakkında konuşmak kolay değil."

Çocuk ve ergenlerle danışmanlık ilişkisi (dikkate alınması gereken hususlar)

- İlişki güven ve gizlilik üzerine kuruludur ve bu da 'iyi' ve 'kötü' seans arasındaki farkı yaratır.

- Danışman asla kendi görüş ve inançlarını danışana empoze etmeyecek, tarafsız ve yargılayıcı olmayacaktır.

- Sağlıklı bir terapötik ilişki geliştirmek için, bir danışmanın gizlilik sağlayacak güvenli bir ortam sağlaması dışında, aynı zamanda danışana empati, anlayış ve saygı sunması şarttır.

- Çocuklarla ve ergenlerle muhatap olacağınız için, onlara sizinle birlikte güvenli bir ortamda olduklarını ve o odada söylenecek her şeyin orada kalacağını bildirmek gerçekten önemlidir. Çocuklar ve ergenler, özellikle de daha önce yetişkinler tarafından istismar edildiklerinde ya da kendilerine yalan söylendiğinde, yetişkinlere karşı derin bir güvensizlik hissi duyacaklardır. İşte bu nedenle onlara tüm sorunlarını ve endişelerini paylaşabilecekleri çok güvenli bir ortamda olduklarına dair güvence vermek çok önemlidir.

 

 

LEYLA ASLANLI GÖKMEN

Bu makale 7 Haziran 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Leyla Aslanlı Gökmen

Leyla Aslanlı Gökmen, 1993 yılı Aralık ayında Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü de doğdu. 2005 — 2008 yılları dahilinde Azerbaycan Müzik Okulunda Fortepiano aleti üzere eğitim alarak yüksek notlarla bitirdi. 2009−2011 yıllarında Azerbaycan Müzik Akademisinde Fortepiano olmak üzere eğitimini bitirdi. 2011−2012 Yıllarında Müzik Akademisinde Vokalist olarak eğitim aldı. Sonra Uluslararası hazırlanmış sınavlardan geçerek 2012 -2017 yıllarında Ukrayna Üniversitesinde Pedagojik eğitim almaya hak kazandı ve Üniversite eğitimini yüksek notlarla bitirdi. Bir pedagog olarak hayatına devam etti. Daha sonra Turkiye Cumhuriyetine geldi. Burada çalışmaya ve yaşamını devam ettirmeye başladı. Mesleği online olarak devam etti. Eğitim vererek ve pedagojik uygulamalarla online çalışıyordu. Ama aynı Zamanda yetkisi olduğu için Ilişki ve Evlilik Koçu ve Yaşam Koçu, ...

Etiketler
Psikolojik danışmanlık
Aile Danışmanı Leyla Aslanlı Gökmen
Aile Danışmanı Leyla Aslanlı Gökmen
Antalya - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube