Çocuk psikiyatri uzmanı kimdir?

Çocuk psikiyatri uzmanı kimdir?

Gelelim çocuk psikiyatri uzmanı kimdir sorusunun cevabını vermeye. Tıp fakültesinin altı yıllık eğitimini tamamladıktan sonra tıp doktoru olarak mezun olunur. Sonrasında doktor isterse tıpta uzmanlık sınavına girer ve çocuk psikiyatri bölümüne araştırma görevlisi (asistan doktor) olarak yerleşir.

Ve bu süreçte uzmanlığı ile ilgili anatomi (yapı), fizyoloji (işleyiş), patoloji (hastalık) derslerine katılır. Görüşme tekniklerini ve tedavi çeşitlerini öğrenir. Hasta görüşmeleri yapar ve hocasına, kıdemlisine danışır, öğrendiklerinin her yıl üstüne ekler. Bu eğitim süresi en az dört yıldır.

Çeşitli kongrelere ve kurslara katılır. Terapist olma yolunda sertifikasyon süreçlerini tamamlar. Çocuk psikiyatri uzmanlığıyla bağlantılı olan erişkin psikiyatri ve çocuk nöroloji bölümlerinde çalışır. Tüm bu süreçte tıp doktoru olmasının avantajıyla da çocuğa bütüncül bir bakış açısı kazanır.

Eğitim süresinin sonuna doğru uzmanlık alanıyla ilgili bir tez hazırlar ve sunar. Sonrasında da çok sayıda hocanın yer aldığı uzmanlık sınavına girer ve başarılı olması durumunda çocuk psikiyatri uzmanı olmaya hak kazanır.

Uzman doktor olmakla eğitim süreci sonlanmayıp devam etmektedir. Güncel bilgileri takip edebilir, uzun yıllar devam edecek terapi eğitimleri alabilir, kongrelere katılabilir. Ayrıca her çocuk ve aileyle birlikte bilgisi ve deneyimi artar.

Bu makale 9 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Özlem Kahraman

Etiketler
çocuk psikiyatri uzmanı
Uzm. Dr. Özlem Kahraman
Uzm. Dr. Özlem Kahraman
Kayseri - Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Facebook Twitter Instagram Youtube