Çiftlerin ilişki içerinsindeki özellikleri ve iletişim şekilleri

ÇİFTLERİN İLETİŞİM ŞEKİLLERİ

Çiftlerin ilişki içerinsindeki özellikleri ve iletişim şekilleri

Mutlu ve uyumlu bir evlilik her şeyden önce sağlıklı bir iletişim demektir. Evliliğin uyumunun artması konusunda önemli noktalardan biri partnerleri mutlu eden iletişim türlerinde eşlerin anlaşmaları, fikir birliği yaşamaları ve huzurlu hissetmeleridir. Bu iletişim şekillerini çiftlere göre açıklayacak olursak;

  •  
  • Geleneksel çiftler:

  • Bu çiftlerin ilişki tarzları birbirine benzeyebilir. Eşler iyi bir ilişki için bazı sınırlarından vazgeçerler ve bunun yalnızca fedakarlık olduğunu düşünürler.
  •  
  • Ayrı-kopuk çiftler:
  •  
  • Bu tür yapıda olan ilişkilerde çok az samimiyet ve doğallık vardır. Çiftler sıradan kadın erkek rollerini devam ettirirler. Partnerlerde evliliği sürdürme gerekliliği ve zorunluluğu vardır. Yıkıcı kavgalardan kaçınırlar ve duygu paylaşımı yapmazlar.

          Bağımsız çiftler: 

          Çiftler, aile içinde ve sosyal hayatlarında eşit olarak gözlemlenir. Çiftlerin tartışma ile basit şekilde    üstesinden gelebildikleri, anlaşma anılarında iyi idare ettikler gözlenmektedir.

 

  •  

Bu makale 13 Nisan 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Hale Ulusoy

Konya Doğa Koleji-2016 lise eğitimi sonrasında KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Aile Danışmanlığı eğitimini Gebze Üniversitesinden aldı. Sonrasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Pedagojik Formasyon eğitimi dahil pek çok psikoloji eğitimi aldı. Konya Safa Danışmanlık Merkezinde stajını ve süpervizyon süreçlerini tamamladı. Çift, aile, çocuk, ergen  seansları vermektedir. Cinsel danışmanlığı, ATTENTİONER Dikkat Programı ve daha bir çok alanda aktif çalışmaktadır. Aile Danışmanı Hale Ulusoy birçok psikolojik eğitime katılmıştır ve KTO Karatay Üniversitesi Tezli Aile Danışmanı yüksek lisansına devam etmektedir.   EĞİTİM VE DENEYİMLER  KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü (lisans) 2016-2021  Pedagojik Formasyon Necmettin Erbakan Üniversitesi-2020  Aile Danışmanlığı Gebze Teknik Üniversitesi 2020-2021 Ço ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Dikkat eksikliği bireysel terapi
Aile Danışmanı Hale Ulusoy
Aile Danışmanı Hale Ulusoy
Konya - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube