Çerçeveyi değiştir, iyi gelecek!

Düşünceler.. Duygular.. Bunlardan hep bahsettik ya olaylar bakış açısı ve algılama şeklimiz? Hayat çok uzun bir yolculukken pamuk ipliği kadar hassas olduğunu düşünüyorum. Sahip olduğumuz duygu ve düşüncelerin içinde bakış açısının oldukça büyük bir yeri var.

Çerçeveyi değiştir, iyi gelecek!

Bir ayrılığı ele alırsak “ Yenilenme ve toparlanma olarak” da süreci ele alabilirken bir “yıkım, hayata küs olma” şeklinde de ele alabiliriz. Önemli olan karşılaşlaştığınız olayı nasıl algılayıp değerlendirdiğiniz.

Sürekli kötü olayların sizi bulduğunu düşünüyorsanız bakış açısını değiştirip olayı empati yaparak yeniden yorumlamak size iyi gelebilir. Beynimiz aynı bakmaya alışmışsa farklı manzaraları da aynı görmeye başlayacaktır bunun yerine algısal bakmaktansa zihinsel bakış açısına odaklanmalısınız.

Bir farklılık yapıp; kendi zihinsel bakış açınızı değiştirmeniz belki de hayatınızı değiştirmenize sebep olacaktır.

Bu makale 2 Mart 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Rugeş Güngör

Merhaba, Ben Rugeş Güngör, Klinik Psikologum. Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Psikoloji bölümünü bitirdim. Üniversiteyi bitirdikten birkaç ay sonra iş yaşamına başladım ve alanda güncel kalmanın bilincinde oldum. Rumeli Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünü “Şiddete Maruz Kalan Kadınların Olayların Etkisi ile Travma Sonrası Büyüme ve Ontolojik İyi Oluş Arasındaki İlişkide Stresle Başa Çıkma Rolünün Aracılık Etkisi” tezi ile bitirerek Klinik Psikolog unvanımı aldım.   İnsan bedenlerinin benzer olduğu ama ruhların farklı olduğuna dair düşüncem benim her daim yenilenmemi sağlayacak eğitimlere yönlendirdi. Çeşitli test ve eğitimleri tamamlamakla birlikte süpervizyon süreçlerimi de başarıyla tamamladım. Özel uzmanlık alanlarım; Kaygı Bozuklukları, Depresyon ve Travma. Aldığım terapi eğitimleri ise; Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bili ...

Etiketler
Gelecek korkusu
Uzm. Kl. Psk. Rugeş Güngör
Uzm. Kl. Psk. Rugeş Güngör
İstanbul - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube