Çene dolgusu uygulaması

Çene dolgusu uygulaması

Farklı içerikte dolgu maddeleri olmakla birlikte(mineral dolgular gibi) günümüzde en çok kullanılan dolgular hyaluronik asit dolgulardır. Hyaluronik asit cildimizin doğal yapısında da bulunduğundan vücudumuzda yabancı madde gibi davranmaz. Bu sayede uygun noktalara enjekte edildiğinde güvenle istenilen hacmi sağlamış oluruz.

Hyaluronik asit dolgularla biz yüze istenilen şekli verdiğimiz gibi aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir takım tedavilerimizde de güvenle kullanmaktayız. Biz artık biliyoruz ki yaşlanma süreci yüzde bir takım hacimsel kayıplarla gerçekleşiyor. Eğer yılların bizden aldıklarını minik minik yerine koyarak ilerlersek bu kayıplar ileride çok daha kolay tedavi edilebiliyor. Dolgu maddeleri ile yaptığımız tedavileri; dudak şekillendirme ve büyütme, çene ve orta yüz şekillendirme, kaş kaldırma, göz şekillendirme, total yüz gençleştirme ve şekillendirme, ameliyatsız burun estetiği ve burun ucu kaldırma, ince kırışıklıkların tedavisi (dudak çevresi, nazolabial bölge, derin kaş arası çizgileri ve boyun gibi) , el gençleştirme, göz altı tedavileri şeklinde sıralayabiliriz.

Dolgu tedavileri öncesinde lokal anestezik kremler ile uygulanan acısız, konforlu uygulama işlemleridir. Tedavinin sonucunun yapıldığı anda görülmesi en sevilen avantajıdır. Uygulanan bölgede ufak, en fazla birkaç günde geçen geçici kızarıklıklar olabilir. Dolgu maddelerinin kalıcılğı uygulanan dolgunun çeşidine ve uygulanan bölgeye göre 6 ay ile 24 ay arasında değişmektedir.

Mikrognati dediğimiz çene ucunun doğuştan normalden ufak olması durumu dolgu maddeleriyle tedavi edilebildiği gibi yılların etkisiyle kemik dokudaki kayıptan dolayı belirginliği zamanla azalan çenenin yeniden yapılandırılması aslında genç ve dinamik görünmenin olmazsa olmazıdır. Eskiden genç ve dinamik görünmedeki en önemli noktanın göz çevresi olduğu düşünülmekteydi. Ama günümüzde artık biz biliyoruz ki çene hattının yeniden şekillendirilmesi yüz gençleştirmenin olmazsa olmaz komponentlerinden. Uygun dolgular kullanılarak çene ucu ve çene hattının belirgin ve kişinin yüz hattına uygun tasarlanması mümkündür. Kadınlarda feminen ama daha güçlü; erkeklerde daha maskülen bir ifade oluşturmak doğru noktalara uygulanan dolgu enjeksiyonları ile mümkün olabilmektedir.

Bu makale 28 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ezgi Eryılmaz

Dr. Ezgi Eryılmaz,1989 yılında Sivas’ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2013 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.  Mezun olduktan sonra 2013-2015 yılları arasında Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi’nde Acil servis hekimliği yaparak zorunlu hizmetini tamamladı. 2016 yılından bu yana medikal estetik ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını, yurt içi ve yurt dışı birçok seminer ve kurslara katılarak, son teknik ve yöntemleri kullanarak uygulamaktadır.  11th Aesthetic And Anti-aging Medicine European Congress (11. Estetik Ve Anti-aging Avrupa Kongresi), BTD PDO Pratik İp Eğitim, International Advanced Ozon And Autologous Therapies Seminar (Uluslararası Ozon Ve Otolog Terapiler Semineri), Neosante Sağlıkta Resonans Sistemleri Semineri, Bağcılar Eğiti ...

Etiketler
Çenede yer darlığı
Dr. Ezgi Eryılmaz
Dr. Ezgi Eryılmaz
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube