Bonding uygulaması nedir ?

Bonding uygulaması nedir ?

Son zamanlarda özellikle estetik dişhekimliğinde adı geçen bonding uygulaması, adeziv sistemler ile dişten minimum madde kaybıyla dişlerdeki şekil, renk, duruş bozukluklarının giderilmesi işlemidir. Günümüzde kompozit materyalleri çok gelişmiş olup, istenilen renk ve şeffaflığı, estetiği vermek mümkün olmaktadır. Diş yüzeyleri çok hafif pürüzlendirilerek dolgu materyali için tutuculuk sağlanır.

Herhangi bir anestezi işlemine gerek kalmadan özel dolgu materyallerinin dişe yapıştırılması ve şekillendirilmesi ile uygulanır. Diğer estetik işlemlere göre (porselen lamina vs) çok daha ekonomiktir. Ömürleri kullanılan malzemenin kalitesine ve uygulayan hekimin becerisine göre değişir. Kompozit doğal dişiniz kadar dayanıklı değildir .Sert gıdalar yemekten kaçınılmalıdır.

Kırılırsa tamir edilebilir ve renk değişikliği gözlemlenirse tekrar cila gerektirebilir. Uygulama sonrası ağız içi bakımınıza çok dikkat etmelisiniz ve rutin diş hekimi kontrollerini aksatmamalısınız.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Musa Karataş

Dt. Musa KARATAŞ, 1983 yılında Giresun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2000 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Mezuniyetinin ardından 2007 yılında Bursa'da özel muayenehanesi'nde hasta kabulüne başlayan Dt. Musa KARATAŞ, mesleki çalışmalarına kuruculuğunu yaptığı Bursa Özel Minimal Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Bonding uygulaması
Dt. Musa Karataş
Dt. Musa Karataş
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube