Böbrek damar hastalıkları

Böbrek damar hastalıkları

Böbrek Damarı( Renal arterler), karın bölgesinde aorta dediğimiz en önemli kan dağıtım damarından ayrılarak böbreklere kan taşıyan damar sistemidir. Nasıl ki kalp damarlarının tıkanması kalp fonksiyonunda bozulmaya neden oluyor, burada da böbrek damarında tıkanmalar böbrek fonksiyonunun bozulmasına neden olmaktadır. Kalp problemlerinden farklı olarak genellikle bulgu vermemekte ya da ilgisisiz gibi görünebilen yakınmalar (Mesela böbrek damar tıkanıklığı nedeniyle oluşabilecek yüksek tansiyon kaynaklı baş ağrıları gibi) ortaya çıkmaktadır. Erken ve etkili bir şekilde tedavi edilmez ise böbrekte kalıcı fonksiyon bozuklukları oluşabilmektedir. Klasik olarak yapılabilen balon ve stent tedavisi artık böbrek damar tıkanıklıklarında da uygulanabilmektedir. Kalp damar sisteminden farklı olarak özel kataterler kullanılmakta, aynı şekilde özel balon ve stent tipleri ile etkili bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK,  20 Temmuz 1972 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapmış ve 2003 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2003-2004 yılları arası TEM Hospital'de, 2004-2005 yılları arasında Medicine Hospital'de, 2005-2008 yılları arası Özel Hospitalium Hastanesi'nde, 2008-2017 yılları arası Özel Yüzyıl Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, 2017 ylından beri Academic Hospital'de hastalarına hizmet vermektedir.

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, Türk Kardiyoloji Derneği üyesi olup evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler
Böbrek damarları
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube