Bleaching (gülümsememizi ne kadar seviyoruz ?)

Bleaching (gülümsememizi ne kadar seviyoruz ?)

Güzelliği ve beğenilmeyi simgeleyen estetik kavramı günümüzde gittikçe önem kazanıyor. Modern ve gelişmiş toplumlarda beyaz dişler ve sağlıklı bir gülümseme tercih edilen bir olgu.

Bireylerin dişlerinin görünümünü önemsemesi birçok estetik ve psikolojik rahatsızlıklara varan problemlere sebep olabiliyor. Günümüzde geliştirilen materyallerin pratikliği ve ekonomik oluşu diş beyazlatmayı sadece medyatik insanların değil, herkesin yaptırabileceği bir uygulama haline getirdi..

Amerikalılar bu yönteme Hollywood smile (beyaz gülüş)adını veriyorlar.

Diş beyazlatma dişin organik yapısının karbonhidroksit ve suya parçalanarak daha açık renkli ara ürünlere dönüştürülmesi işlemidir. Bu işlem için hidrojen perioksidin çeşitli türevleri kullanılmaktadır. Kullanılan iki değişik beyazlatma yöntemi vardır.

Son yıllarda yapılan çalışmalarda bu iki yöntemin beraber kullanılması oldukça başarılı sonuçlar vermiştir. Diş beyazlatma hemen hemen herkese uygulanabilir.

Hastanın ağzındaki dolgular ve kaplamalar bu işlemden etkilenmeyeceği için renk açısından estetik bir problem yaratıyorsa bunların değiştirilmesi önerilir. Yapılan araştırmalara göre beyazlatma diş hekimikontrolünde yapıldığı taktirde son derece güvenli ve etkindir. Dişler ve dişetleri kesinlikle bu işlemden zarar görmez.

Home Bleaching:

Bu yöntemde hastadan ölçü alınıp uygun şeffaf kalıp hazırlanır. Hekimin tercih edeceği bir beyazlatma jeli hekim tarafından hazırlanan kalıbın içine uygulanır. Bu şeffaf kalıbın 1 - 4 hafta ve 6 - 8 saat süreyle kullanılması ile beyazlatma işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Office Bleaching:

Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan bir yöntemdir. Hastaya koruyucu dişeti blokları uygulandıktan sonra ısı ve ışık yardımıyla bir saat içerisinde beyazlatma gerçekleştirilir. Bir veya iki seans sürebilir.

Bu makale 26 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ülkü Koloğlu

Dt. Ülkü KOLOĞLU, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Dt. Ülkü KOLOĞLU, mesleki çalışmalarına 1998 yılından bugüne İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan İmpladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde Klinik Yöneticisi olarak devam etmektedir.

Etiketler
Beyazlatma
Dt. Ülkü Koloğlu
Dt. Ülkü Koloğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube