Daha mutlu ve Sağlıklı Gülüşler İçin Şimdi: GÜLÜŞ TASARIMI

Uzm. Dr. Ömer Polat
Uzm. Dr. Ömer Polat
31 Ağustos 2018102 görüntülenme
Randevu Al
Daha mutlu ve Sağlıklı Gülüşler İçin Şimdi: GÜLÜŞ TASARIMI

Gülüş tasarımı, ortodonti ve sanatsal bakışın birlikte kullanılarak kişilere özel ve ideal gülüşü kazandırmak için yapılan uygulamalardır. Estetik diş hekimliğinin günümüzdeki en popüler alanı olan Gülüş Tasarımı ile kişinin yüz hatlarına, dudak kalınlığına, cinsiyetine ve ten rengine göre değerlendirme yapılıp en iyi ifadenin ortaya çıkarılması hedeflenmektedir.

Daha Mutlu ve Sağlıklı Gülüşler!

Gülüş tasarımı uygulamalarında dişlerdeki altın oran yakalanarak gülümsemeyi önleyen en önemli faktörler ortadan kaldırılır. Daha doğal ve sağlıklı dişlere kavuşmak, özgüven kazanmak, diş bozukluklarını gidermek, pırıl pırıl dişlere kavuşmak isteyenler son zamanların trend uygulaması olan gülüş tasarımı ile yaşamlarına sağlık ve mutluluk katabilirler.

Gülüş Tasarımında Kriterler

Gülüş tasarımı yapılmadan önce kişinin ağız ve diş sağlığının tedavi için uygun olup olmadığı gözlemlenir. Gülüş tasarımında genel kriterler:

Gingival sağlık

İnterdental kapama

Diş aksı

Zenith noktaları – Gingival seviyelerde denge

İnterdental kontağın seviyesi

Relatif diş boyutları

Diş formu

Diş karakterizasyonu

Yüzey yapısı

Renk

İnsizal kenar konfigürasyonu

Alt dudak çizgisi

Gülüşte simetridir.
 

Gülüş tasarımı için kişiye özel uygulamalar yapılsa da genel olarak iş ve sosyal yaşamı kolaylaştıracak, talep gören ve beğenilen gülüş çeşitleri vardır. Gülüş tasarımı sırasında uygulanan gülüş çeşitleri:

Çekici Estetik Gülüş (Sexy Smile): Çekici bir gülümsemeye sahip olabilmeniz için ön dişleriniz diğerlerine oranla daha uzun olmalıdır. Ön dişlerin bu şekilde dizaynı size genç, dinamik ve çekici bir gülümseme kazandıracaktır.

Entelektüel Gülüş (Sophisticated Smile): Yüzün alt kısmının daha çok vurgulandığı gülüş tasarımında dişlerin aynı seviyeye getirilerek kişiye daha olgun, bilgili ve entelektüel görünüm kazandırılır.

Sportif Gülümseme (Sporty Smile): Sportif gülümseme tasarımı, orta kesici dişlerin yan kesici dişlerden uzun olmasıyla tasarlanır. Kişiye içten ve sıcak bir ifade kazandırılır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır? Tedavi Aşamaları

Gülüş tasarımı, kişinin gülüşünü; lamina (yaprak porselen) kaplamalar, zirkon kaplamalar, empress (full porselen), beyazlatma, diş eti operasyonları, köprüler, diş boyu ayarlaması ve dudak şekillendirmeleri gibi tekniklerle istenilen duruma getirmektir.

Gülüş tasarımı yapılırken kişinin özel fotoğraf cihazları ile fotoğrafları çekilir ve diş ölçüleri alınır. Hastanın estetik beklentileri de göz önünde bulundurularak gülüş tasarımı yapılır ve hazırlanan tasarım ağız içine uygulanır. Kişinin onayı alındıktan sonra ölçüler hazırlanır ve 7-10 gün içerisinde estetik porselenler kalıcı olarak yapıştırılır.

Ön Değerlendirme Konsültasyonu: İlk randevuda hasta beklentileri öğrenilir. Ağız içi, ağız dışı ve yüz fotoğrafları alınır. Ayrıca alt-üst çene modelleri elde edilir. Dişlerinin renk kaydı alınır.

Tedavi Seçenekleri: Değişik tedavi seçenekleri ve aşamaları, ücret bilgileri verilir.

Tedavi Planı: Bu aşamada hastayla beraber en uygun tedavi planı kesinleştirilir.

Gülüş Tasarımı Tedavisinin Avantajları

Gülüş tasarımı ile sağlıklı ve doğal dişlere kavuşmanın yanında, çene yapılarındaki sorunlar, diş renkleri gibi problemler ortadan kaldırılır. Ayrıca:

Kişinin diş etleri normal görüntüsüne kavuşur.

Dişlerin renkleri, çatlak ve kırıkları düzeltilir.

Dişlerin kapanışı düzeltilerek kasların normal haline dönmesi sağlanır.

Gülüş tasarımı, fiziksel görünümünü iyileştirir ve özgüvenini arttırır.

Gülüş tasarımı diş kırıklarını ve kayıplarını engeller.

Güzel bir gülüş ve parlayan dişlere kavuşulur.

Kişinin çehresi ve görünümü değişir.

Etiketler

Entellektüel gülüşGülüş tasarımı nedirGülüş tasarımıgülüş tasarımı neden yapılırgülüş tasarımı herkese yapılır mı

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Ömer Polat

Uzm. Dr. Ömer Polat

Uzm.Dr Ömer Polat, 1987 yılında Sivas’ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitimini başarıyla tamamlayarak 2010 yılında Diş Hekimi unvanı almıştır. İhtisasını ise, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamlayarak 2014 yılında Ortodonti uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır