Bişektomi hakkında

Bişektomi hakkında

Yanakta bulunan yağ dokusunun cerrahi olarak alınması işlemi bişektomi olarak adlandırılmaktadır. Kilodan bağımsız olarak yüzün daha oval yanakların daha dolgun olduğu bireylerde, günümüzde Hollywood yanağı olarak da adlandırılan yanaktaki kontur hattını oluşturmak amacıyla uyguladığımız bir işlemdir. Ağız içinden atılan 2 minik kesi ile yanak içi yağların alınması ile yapılmaktadır. Ameliyat lokal anestezi altında
yapılmakta ve ortalama 25-30 dakika sürmektedir. Operasyon sonrasında ilk hafta yanaklarda bir ödem oluşur. Hastaya tavsiye edilen yüz maskesinin ilk günlerde düzenli kullanılması ve ilk 24 saat soğuk kompres yapılmasıyla ödem kontrol altına alınır. Yüz tam şeklini 1 ayın sonunda alır ve bu kısa işlemin sonucu oldukça başarılı, estetik ve hastalar için tatolmaktadır.

Bu makale 21 Ağustos 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Yağmur Çömlekçioğlu

Dt. Yağmur Çömlekçioğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır ve akademik eğitimine İstanbul Üniversitesi Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda devam etmektedir.

Bir çok kongre ve eğitimlere katılarak kendisi geliştiren Dt. Yağmur Çömlekçioğlu, mesleki çalışmarına İstanbul Bahçelievler'de bulunan İmpland Diş Polikliniği 'nde devam etmektedir.

Instagram: @dryagmurco

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
bişektomi nedir
Dt. Yağmur Çömlekçioğlu
Dt. Yağmur Çömlekçioğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube