Bel fıtığı ve beyin cerrahisi

Bel fıtığı ve beyin cerrahisi

Bel fıtığını sorunu, omuriliğimizi oluşturan omurların bir kısmının işlevini yitirmesi, hasar alması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık durumudur. Bel fıtığı büyük oranla yaşı ilerlemiş bireylerde görülür. İleri yaşlarda omurilikleri içerisindeki sıvının azalması ve omiriliklerin yıpranması buna neden olur.

BEL FITIĞI KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Bel fıtığı oluşumu genellikle travmaya bağlı olduğu için kesin olarak şu yaş veya şu kişiler demek yanlış olur. Genelleme yapacak olursak daha çok 30 yaş üzeri insanlarda, yaşlılarda görülmekle beraber ani hareket sonucu, ağır yük taşıma, hareketsizlik gibi unsurlarda bel fıtığına sebep olur.

BEL FITIĞI TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bel fıtığının teşhisinden sonra ileri seviye olmayan durumlarda ilk önerilen tedavi yöntemleri istirahat, ağrıları azaltmaya yönelik ilaç tedavisi, fizik tedavi, egzersizlerdir. Fakat eğer bu yöntemler bel fıtığı sorunu geçirmezse veya rahatsızlık ilerlemiş durumda ise cerrahi müdahale yapılır.

Cerrahi müdahele içerisinde ise mikrodiskektomi, açık diskektomi ve endeskopik bel fıtığı ameliyatı bulunmaktadır. Ameliyatlar sonrasında hasta gerekli fizik tedaviyi uygularsa 3-4 hafta içerisinde normal yaşantısına dönebilir.

BEL FITIĞI VE BEYİN CERRAHİSİ

Bel fıtığı yanlış ameliyatlar, yanlış tedavi yöntemleri ve hastanın ilgisizliği nedeniyle ağır sonuçlara neden olabilir. Bunlardan en önemlisi sinirlerin hasar görmesi nedeniyle kalıcı felçliktir. Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanları, günümüzde bel fıtığı ameliyatlarını sinirlere hasar vermeden gerçekleştirmektedir. Bu yüzden bel fıtığı sorunlarında tercih edilecek bölüm Beyin ve Sinir Cerrahisidir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün

Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün, 31 Temmuz 1963 tarihinde İstanbul doğmuştur. İlk-orta-lise eğitimimi TED Ankara Koleji’nde tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi 'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak 1986’ da 4. lükle Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde 1992 yılında tamamlayıp Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olmuştur. İhtisası sırasında ve sonrasında 2 kez Avusturya- Salzburg'daki Üniversite hastanesinde Prof. Diemath'ın yanında toplam 4 ay süreyle çalışmıştır. Mecburi hizmetini Tarsus Devlet Hastanesi'nde 1996’ya kadar çalışmış. 1996’da müsait kadro bulunması nedeni Selçuk Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim dalı’nda Yrd. doçent olarak göreve başladı. 19.11.2002’de Doçent ünvanı aldı. 2006'da SCI'da kayıtlı dergilerdeki yayınların ve bunlara yapılan atıfların ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
whatsapp
Etiketler
Bel fıtığı kimlerde görülür
Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün
Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün
Ankara - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube