Bebeklerde diş fırçalama

Bebeklerde diş fırçalama

Bebekler 6 aylıkken(3 aylık sapmalar olabilmektedir) dişleri çıkmaya başlar. Dişler ağıza sürdükten sonra çürüme riski altındadır. Bu nedenle, süt azı dişler sürene kadar parmak diş fırçası veya temiz bir gazlı bez yardımıyla günde en az iki kere dişleri temizlememiz gerekmektedir. Süt azı dişler sürdükten sonra 7 yaşa kadar, çocuk diş fırçası ve macun kullanarak dişler ebeveynler tarafından fırçalanmalıdır. Çünkü sür acıların çiğneme yüzeylerinde bulunan fissür dediğimiz girintili çıkıntılı oluklar ancak diş fırçası yardımıyla etkin bir şekilde temizlenebilir. Ayrıca, yapılan çalışmalar sonucunda 7 yaşından küçük çocukların ebeveyn gözetimi altında olmadan dişlerini etkin bir şekilde temizleyemediği görülmüştür. Bu nedenle, 7 yaşına kadar diş fırçalama konusunda ebeveynlere büyük sorumluluk düşmektedir. 1 yaşına geldikten sonra 6 ayda bir kere çocuk diş hekimi kontrollerini yaptırmalıyız.

Bu makale 10 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Zehra Karaca

Dr. Dt. Zehra Karaca, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. KırıkkaleÜniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamış ve ‘Uzman Diş Hekimi’ unvanını almıştır.

Dr. Dt. Zehra Karaca, mesleki çalışmalarına Kayseri’de bulunan Özel Maya Diş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Diş fırçalama
Dr. Dt. Zehra Karaca
Dr. Dt. Zehra Karaca
Kayseri - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube