Bebeğim için emzik veya biberon kullanıyorum

Bebeğim için emzik veya biberon kullanıyorum

Bebeklerde emzik kullanımı, onlarda rahatlamaya, dudak ve yanak kaslarında güçlenmeye, SİDS (Ani Bebek Ölümü) meydana gelmesinde azalmaya neden olabilir ve dişlenme esnasında diş kaşıyıcı rolü olabilir. Emzik kullanımı 1. aydan itibaren 18.aya kadar tercih edilebilir. Emzik tercihinde, çocuğun gelişim ayına uygun boyutta ve damak yapısını taklit eden tarzda BPA içermeyen silikon veya kauçuk emzikler olmalıdır. Burada önemli olan ilk haftaların anne memesinden emmeyi öğrenmek için ALTIN DÖNEM olduğu, 18.aydan sonraki kısmında artık çocuğun çene gelişimi için risk olabileceğidir. Ne olursa olsun, bir çocuk 4.yaşına kadar kesinlikle emzik kullanımını bırakmalıdır. Ebeveynlerin emzik kullanımı ile ilgili özen göstermeleri gereken bir diğer husus da emziği çeşitli şekillerde (bal, pekmez, şeker gibi) tatlandırma yollarına başvurmamaları olmalıdır.

Emzik-01-01

birberon

İlk 6 ay süresince kesinlikle yalnızca anne sütü yeterlidir. Ancak, bazı durumlarda bunun mümkün olmamasından dolayı bebeğin biberon ile beslenmesi gerekebilir. Biberon kullanımında da biberon emziğinin de bebeğin gelişim ayına ve damağının anatomik özelliklerine uygun olması gerekir. 12.aydan sonra biberon kullanılması bırakılmalıdır.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Yücel Yılmaz

Prof. Dr. Dt. Yücel Yılmaz, 1971 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesinin Seyran Köyü’nde dünyaya geldi. Lisans eğitimine 1989 yılında, Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladı ve 1994 yılında mezun olarak diş hekimi unvanını aldı.

Dt. Yılmaz, akademik kariyerine 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı’nda başladı ve 2001 yılı ile 2014 yılları arasında Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdü.

Dt. Yılmaz, 2014 yılının Eylül ayında verdiği bir kararla akademik hayatına ara verdi ve 25 yıl sonra tekrar Bursa’ya dönerek 2015 Mart ayında buradaki özel muayenehanesini hizmete açtı ve hasta kabullerine başladı.

Dt. Yılmaz, Doç.Dr. Asude YILMAZ  ile evlidir ve ikiz çocuk sahibidir.

Prof. Dr. Yücel Yılmaz
Prof. Dr. Yücel Yılmaz
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube