Astım tedavisi hakkında

Astım tedavisi hakkında

Çeşitli nedenler astım yapabilir. Bunlardan biriside allerjidir. Allerji aslında genlerle aileden hastaya ulaşır. Allerjik astımın oluşması için solunum yollarının içersini kaplıyan mukozayı allerjenin aşabilmesi gerekir. Sigara kullanımı, hava kirliliği ve çeşitli virutik hastalıkların bu geçirgenliği artırdığı sanılmaktadır. Hastalık yapan antijenın saptanması teşhis için olduğu kadar tedavinin seçimi ve etkinliği hakkında bilgi verebilir.

Deri testleri özellikle prik testi allerji hakkında bilgi verebilir. Bu teşhis spesifik immunglobulin muayeneleri ile kesinleştirilmelidir.

30 yıldır uyguladığımız allerji desensibilizasyon tedavilerinde merkezi Londrada bulunan ve patent ile Almanyada üretilen aşılar kullanılmıştır. Deri altı veya yutularak uygulanan aşı tedavilerine so 15 yıldır dil altından emilerek alınan aşılar katılmıştır. Son iki yıldır Ispanya-Danimarka patentli Albio firmasına ait dil altı aşılarınıda kullanıyoruz. On binlarce hastada uyguladığımız aşı tedavilerinde allerjik astım hemen hemen tamamen şifa bulmakta burun ve deri allerjilerinde buna karşın hastanın şikayetleri büyük ölçüde azalma göstermektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Metin Tulga

Etiketler
Astım tedavisi
Uzm. Dr. Metin Tulga
Uzm. Dr. Metin Tulga
Antalya - Göğüs Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube