Anne ve babanın çocuklarına karşı en yaygın tutum ve davranış biçimleri

Anne ve babanın çocuklarına karşı en yaygın tutum ve davranış biçimleri

Aşırı Korumacı tutum sergileme;

Bunun sonucu çocuk, diğer kimselere aşırı bağımlı, kendine güveni olmayan, duygusal olarak hazır olmayan bir kişi olabilir.

Aşırı hoşgörü ve Düşkün davranma;

Böyle çocuklar ev içinde ve dışında çok zayıf bir sosyal uyum gösterebilir.

Reddeden tutum içinde olma;

Böyle çocuklar yardım duygusundan uzak, sinirli, duygusal zorluklar yaşayan, kendinden küçük ve zayıflara karşı düşmanca duygulara sahip olabilirler.

Baskı Altında bulundurma;

Böyle çocuklar, nazik, dürüst ve dikkatli davranmasına karşın, çekingen, başkalarının etkisinde kolayca kalabilen, kolayca ağlayan, aşırı hassas ve aşağılık duygusu da gelişebilir.

Boyun Eğme davranışı içinde olma

Böyle çocuklar yalnız anne ve babalarıyla yetinmeyip, zamanla ev dışındaki kimselere de egemen olmanın yollarını arayan, sınırlar konusunda zorlanan birey haline dönüşebilirler.

Bu makale 26 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Harun Aysever

Harun Aysever, İlk ve orta öğretiminin ardından, lisans eğitimine Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümüne başlamış ve lisans eğitimini dereceyle tamamlamıştır. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başlayıp Özel Eğitim bölümünde lisans dersleri vermeye başlamıştır. Bilim uzmanlığı derecesi almaya hak kazandıktan sonra Doktora programına başlayıp derslerini tamamlamış yeterlilik sınavına girmeye hak kazanmıştır. Yüksek öğrenim, uzmanlık ve çalışma yılları sürecince çeşitli çalıştay, kongre ve seminerlere katılmıştır. Ulusal ve Uluslararası makale ve bildiriler sunmuştur. Günümüzde kendi alanındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek şuan kurucu oluğu EKOL Psikolojik Danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin olan bireylere terapiler vereye başlamıştır. Aynı zamanda b ...

Etiketler
Ebeveyn çocuk ilişkisi
Uzm. Psk. Harun Aysever
Uzm. Psk. Harun Aysever
Hatay - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube