Akupunktur tedavisi;

Akupunktur tedavisi;

Geleneksel Çin tıbbı teorisine göre akupunktur noktaları hayati enerjinin geçtiği meridyenler üzerinde bulunur. Bu enerji Qi veya Chi olarak bilinir. İğnelerin bu noktalara uygun kombinasyonlarla(uygun şekillerde) yerleştirilmesi enerji akışını dengeye getirmesine yöneliktir. Akupunktur  meridyen sistemi üzerinde çalışır. Ruhsal, zihinsel ve bedensel bir tedavi yöntemidir.

Genel olarak kullanılan yöntem vücut, kulak, veya mikrosistem akupunkturudur. Akupunktur tedavisinde kullanılan iğneler planlanan hastalığa bağlı olarak seçilen noktalara batırılır.

Akupunktur tedavisi;

Ağrı tedavisinde (Bel, boyun, sırt ağrılarında)

Obezitede

Sigara bırakmada

Vücut direncinin artırılmasında

Bulantı, mide bağırsak rahatsızlıklarında,

Depresyon, Anksiyete ve tükenmişlik sendromları başlıca kullanım alanları olup

Fibromiyaljide kullanılır.

Bel ağrısında akupunktur tedavisi ile kas iskelet sistemi sinirler ve beyin üzerinde nörotransmitter ve nörohorman salınımı sağlayarak fonksiyonları düzelten etkili bir yöntemdir.

Akupunktur bağışıklık sistemimizi güçlendirerek korunmaya katkıda bulunur. ST 36 noktası  uyarıldığı zaman (Diz kapağının altında ve ön yüzündeki nokta) lökositleri uyarır.

Akupunktur vücudun işlevlerini iyileştirir. Akupunktur noktaları olarak adlandırılan belirli anatomik bölgeleri uyararak doğal kendini iyileştirme sürecini destekler.

Akupunktur, örnek depresyonda bir çok semptomu, seratonerjik mekanizmalar aracılığıyla ortadan kaldırabilir.

Akupunktur tedavisinde iğneler hastalığa bağlı olarak seçilen noktalara iğnelenir.  İlk girişte hafif bir sızı hissedilir, sonra tedavi edilen bölgede hafif bir sıcaklık hissi gelişebilir. İğneler ciltte yaklaşık 20-30 dakika kalır. Haftada iki seans şeklinde uygulanabilir.  Yaşam kalitesini artıran bir tedavidir. Akupunktur ile hiç ilaç kullanmadan vücudun tedavisini yine kendisine yaptırıyoruz.

Bu makale 30 Ekim 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Gülçin Avcı

19.08.1968  tarihinde Afyon Emirdağ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitiminin bir kısmını Almanya Stadhagen/Hannover’de yaptı. Lise eğitimini İzmir Bornova Anadolu Lisesinde tamamladı. 1986 Yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi, 1992 yılında bitirdi. Aynı yıl Denizli ili Çal İlçesi Merkez Sağlık Ocağında göreve başladı. Ağustos 1993 tarihinde Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Hastanesi’nde  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı olarak atandı. 2020 yılında 28 yıllık kamu hizmetinin ardından emekliye ayrıldı. 2015 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Akupunktur sertifikası almıştır. 2016 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Ozon Sertifikası almıştır. 2017 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesin ...

Etiketler
akupunktur:
Uzm. Dr. Gülçin Avcı
Uzm. Dr. Gülçin Avcı
Adana - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube