Yaprak porselen (porselen lamina veneer) nedir? kimlere uygulanabilir?

Yaprak porselen (porselen lamina veneer) nedir? kimlere uygulanabilir?

Yaprak Porselen (Porselen Lamine Veneer)” son zamanlarda hastalar tarafından sıkça soruluyor ve talep ediliyor.

"Rahat gülümseyemiyorum, ancak dişlerimin gereğinden fazla kesilerek küçültülmesini de istemiyorum."

"Dişlerim ayrık duruyor ya da dişlerimdeki aralıklardan rahatsızım ancak tel taktırmak istemiyorum."

"Dişim/dişlerim küçük,dişlerimi büyütmek istiyorum."

Bu şikayetlerle son zamanlarda diş hekimine başvurulması yaprak porselen tedavisindeki artışa neden oldu.

Peki nedir yaprak porselen ?

Yaprak porselenler(porselen lamina) uygulaması dişin sadece ön yüzeyinde minimal pürüzlendirmelerle uygulanan tedavilerdir. Porselen laminalar ölçü alınmasından dişlerin hazırlanmasına,tasarım yapılmasına kadar her bir aşaması hassas ve titiz bir çalışma gerektiren tedavilerdir.Bunun nedeni laminaların yaklaşık 0,3-0,5 mm kalınlığında olmasıdır.Laminalar tüm bu inceliklerinin yanında dayanıklı materyallerden üretilerek yapılmaları ve yüksek dayanma gücü olan yapıştırıcı ajanlarla yapıştırılmalarıyla tercih edilme nedenlerini arttırmaktadır.

Kimlere uygulanabilir ?

Dişlerinin şeklinden memnun olmayan hastalara,

Ön bölgedeki beyazlatma ile giderilemeyen renklenmelerde

Dişleri aralıklı olan hastalara

Ön diş dolgularında renklenme sorunu yaşayan hastalarda

Ön dişleri kırılmış olan hastalarda

Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde

Porselen lamina tedavisini sıklıkla uyguluyoruz.

Tedavi süreci Nasıl işliyor?

Öncelikle hastanın gülüş tasarımının yapılması için ağız içerisi ve yüz fotoğrafları alınmalı ve dijital ortamda gülüş tasarımı yapılmalıdır.Bu aşamada hastanın beklentileri iyi anlaşılmalıdır.Gülüş tasarımının en büyük avantajlarından biri de “Mock-Up” dediğimiz uygulamayla dişler yapılmadan önce hastaya gülüşünün nasıl olacağının gösterilebilmelisidir.Renk uyumu açısından renk ölçüm cihazıyla dişin doğal rengi belirlenerek lamineler için doğal görünümlü diş rengi belirlenmelidir.

Tedavi süreci yaklaşık 3 seans sürecektir.Bu seanslarda fotoğraf üzerinde hastayla yorum yaparak ideal lamine tedavisine ulaşılabilmektedir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube