İdeal meme küçültme

İdeal meme küçültme

Memelerin büyük olması kadınlar arasında en sık görülen sorunlardan birisidir. Bu sorun estetik ve sağlık anlamında birçok sıkıntıya neden olmaktadır. Giysilerin yakışmaması, memeleri gizlemek amacıyla bol giysiler giyilmesi ve yaz döneminde mayo giymekten çekinme gibi birçok sosyal soruna da yol açmaktadır. Meme altında terlemeye bağlı olarak kızarıklık ve mantar enfeksiyonları görülmektedir. Hijyen bozuklukları nedeniyle oluşan kötü koku kişiyi rahatsız etmektedir. Boyun, sırt ağrısı ve dik duruş bozuklukları oldukça sık rastlanan diğer problemlerdir.

Tüm bu sorunların çözümü meme küçültme ameliyatlarıdır. İdeal meme küçültme denince de memelerin vücut boyutlarına uygun ebatlarda planlanması, güzel bir şekil elde edilmesi, dikleştirilmesi ve belirgin olmayan ameliyat izleri akla gelmektedir.

Meme küçültme ameliyatlarını yaparken, meme başı ve kanalları korunarak memeler şekillendirilmektedir. Daha sonra emzirmeyi düşünen genç yaştaki kadınların bu konuda rahat olabilmeleri için birçok ameliyat yöntemi geliştirilmiştir. Her kişiye aynı ameliyat yapılmamakta, meme boyutu, şekli ve sarkıklığına göre farklı türden ameliyatlar planlanmaktadır. Cerrahi kesiler her yöntemde değişmekle birlikte temelde meme çevresi, vertikal, horizontal, ‘L’ ve ters ‘T’ şeklinde kesiler kullanılmaktadır. Değişik tercihler olmakla birlikte en az iz kalan yöntem olan vertikal meme küçültme ameliyatı günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Sarkıklık da aynı planlama içerisinde giderilmekte ve meme dikleştirilmesi de yapılmaktadır. İzler genellikle sütyen içinde kalacak şekilde planlanmakta ve belirginliği zaman geçtikçe kaybolmaktadır. Meme küçültme ameliyatları meme büyüklüğü ve yapılacak işlemin cinsine göre 2-3 saat sürmektedir. Daha çok genel anestezi altında yapılan bu ameliyatlardan sonra önemli bir ağrı olmamaktadır. Kullanılan ağrı kesiciler sayesinde de oldukça rahat bir iyileşme dönemi geçirmektedirler. Meme küçültme ameliyatlarından sonra aynı gün içerisinde kişiler evlerine gidebilmekte ve yaklaşık 4-5 gün içinde normal yaşantılarına dönebilmektedirler.

Yağ ve meme dokusu fazla olan kişilerde dokuların hacmi azaltılarak deri buna göre şekillendirilmektedir. Deri fazlası neticesinde aşırı sarkık olan memelerde deri şekillendirilmesi ile birlikte meme dikleştirilmesi yapılmaktadır.

İdeal bir meme ölçüsünü tanımlamak oldukça zordur. Bu daha çok kişilerin zevkleri ve tercihleri ile alakalıdır. Aktif spor yapan kadınlar küçük boyutta memeler tercih ederken, modaya önem veren ve giydikleri giysilerin daha dikkat çekici olmasını arzu edenler iri memelere sahip olmayı istemektedirler.

Meme küçültme sonrasında kişinin vücuduna uygun boyut ve şekilde meme planlanmakta ve küçültülmesi yanında estetik bir görünüm de elde edilmektedir. Memeler dikleştirilmekte ve kişiler gereksiz bir ağırlıktan kurtulmaktadır. Vücut duruşu kendiliğinden düzelmekte ve buna bağlı boyun ve sırt ağrıları yok olmaktadır. Bu motivasyonla kadınlar vücutlarının diğer bölgelerine de özen göstermek amacıyla spora başlamakta ve fit bir vücuda sahip olabilmektedirler. Her giydiklerinin yakıştığını fark eden kişiler daha sosyal ve aktif bir yaşam sürmektedirler. Yaşam kalitesinin oldukça anlamlı bir şekilde arttığını fark eden kadınlar daha mutlu ve üretken bir statüde yaşamlarını sürdürmeye başlamaktadırlar.

 

 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Borman

Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1991-1997 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi    Anabilim Dalı’nda 2004 yılında Doçent, 2010 yılında ise Profesör unvanı almıştır. Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, Başkent Üniversitesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda 1997-1999 yılları arasında Uzman Hekim olarak, 1999-2006 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak, 2006-2010 yılları arasında Doç. Dr. olarak, 2007-2015 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanı olarak ve 2010 yılında Prof. Dr. olarak hastalarına hizmet ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Meme estetiği ameliyatı
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube