Ergen danışmanlığı

Ergen danışmanlığı

Ergenlik dönemi duygusal, zihinsel, fiziksel değişimlerin olduğu bir dönemdir. Ergenler bu dönemde “ben kimim?” , “neye inanıp değer veriyorum?” gibi soruların cevabı ararlar. Ergenlik, bir kimlik kazanma dönemidir. Ergenler mesleki, cinsel ve sosyal olmak üzere bu üç soruya bu dönemde cevap ararlar.

Ergenlik; çocukluk ve gençlik arasında kalan 12–24 yaşları arasında yer alır. Ergenlikteki en önemli gelişmeler boy ve ağırlık artışı, iskelet ve kas gelişimi, iç salgı sistemindeki gelişme ve çeşitli organlarda görülen büyümelerdir. Ergenin duygularında, zihinsel yapısında ve bedeninde gerçekleşen hızlı değişimler bu dönemi özelleştirir. Değişimlerin hızlı olması ergenler için hem kendi bedenlerine hem de dış gerçeklere uyumda zorluklar oluşturur. Dolayısıyla ergenlik hem bu dönemin içindeki gençler, hem de anne-babalar için özelliklerinin bilinmesi gereken bir dönemdir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Nuran Oğuzkaya

Uzm. Psk. Nuran OĞUZKAYA, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı'nda başladığı lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. 1990-1992 yılları arasında ise Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans derecesini almıştır.

Mezuniyetinin ardından 1988-1990 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Mediko-Sosyal Ünitesi'nde Psikolojik Danışman olarak, 1990-1996 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Kliniği Klinik Psikolog olarak, 1996-2008 yılları arasında ise Öğretim Görevlisi olarak görev yapmış olan Uzm. Psk. Nuran OĞUZKAYA, mesleki çalışmalarına şu anda Kayseri'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Ergen danışmanlığı nedir
Uzm. Psk. Nuran Oğuzkaya
Uzm. Psk. Nuran Oğuzkaya
Kayseri - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube