Anne sütünü arttıran ve azaltan yiyecekler

Anne sütünü arttıran ve azaltan yiyecekler
 

Anne sütünü arttıran yiyecekler ve bu yiyeceklerin anne sütü dışında diğer etkileri:

İNCİR:Anne sütü artmasını sağlar.Kış dönemlerine girerken vücudun direncini arttırıp hastalıklara karşı yüksek oranda savunma sağlar.

BEYAZ DUT---DUT KURUSU:Anne sütünü arttırır.Kansızlığa iyi gelirken aynı zamanda vücudunuzu kuvvetlendirir.Oral bölgeler,bademcik iltihabı,boğaz iltihabı,diş eti hastalıkları,soğuk algınlığı ve öksürük  gibi hastalıklar için çok faydalıdır. Ateş düşürücü etkiye sahiptir.Karaciğer için gerekli desteği sağlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi için faydalıdır.Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır.

BEYAZ ÜZÜM:Yeni anneler için süt arttıran özelliktedir.Kalp ve damar hastalıklarında faydalıdır. Ritm bozukluğu için önerilir ve ritm bozukluğunu önleyici özelliktedir.

TAHİN HELVASI:Anne sütü artmasını sağlar.Balgam sökücüdür.Saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırır.Sedef hastalığı,egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.Balık yediğiniz öğünlerde tüketilince  rahatlatıcı etki gösterir.

DEREOTU:Anne sütünü arttırmak için tüketilmesi gereken şifalı bitkiler grubundadır.

Anne sütünün artmasını engelleyen gıdalar:

 --Nane

--Maydanoz

--Nişasta veya nişasta içeren gıdalar

--Turşu

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mustafa Kekovalı

Op. Dr. Mustafa KEKOVALI, 1962 yılında Manisa'da doğmuştur. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1989-1993 yılları arasında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 1993-1997 yılları arasında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalukları Eğitim ve  Araştırma Hastanesi'nde, 1997-2002 yılları arasında Kütahya- Gediz Devlet Hastanesi'nde, 2002-2012 yılları arasında Muğla –Yatağan Devlet Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Mustafa KEKOVALI, 2012 yılından beri mesleki çalışmalarına Muğla'da bulunan Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Anne sütünün kalitesini arttırmak
Op. Dr. Mustafa Kekovalı
Op. Dr. Mustafa Kekovalı
Muğla - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube