Tüpbebek ıçin nasıl hazırlanmalı?

Tüpbebek ıçin nasıl hazırlanmalı?


Tüpbebek için Nasıl Hazırlanmalı.... Zorlu bir yol, sonuç kesin değil, başarısızlık başarı kadar yüksek olası, bazı durumlarda da başarısızlık daha büyük bir olasılık.... Tüpbebek’e giden yolda neden sizin veya eşinizin eliniz değil, ama tüpbebek başarısını artırmak sizin elinizde…. nasıl? Üreme enerjik canlılar içindir. Bir canlı yaratmak için enerjik olmak gerekir.

Enerjik olmak için fit olmak gerekir. Kilo verilmeli. Vücut kütle indeksi makul sınırlar içinde olmalı. Kilo vermek kolay değil. Ama tüm çaba gösterilmeli ve en az vücut ağırlığının %10’u verilmeli. Düzenli aktivite yapılmalı. Yürüyüş, spor…. Sigara bırakılmalı. Kahve azaltılmalı. Alkol alınmamalı. Dengeli beslenmeli.

En iyi beslenmenin akdeniz usulü olduğunu biliyoruz. Zeytinyağı tüketilmeli. İtalyanlar sofraya içine balsamik soslu zeytinyağı koyarlar, yemekten önce iştah açıcı olarak kullanılır. Bu en iyisi. Danimarka'da yapılan çok büyük bir çalışmada çiğ zeytinyağı yiyen kalp hastalarının 2. kalp krizi geçirme olasılıkları yemeyenlere göre % Omega 3 alınmasında yarar var. Yararlı yağ, hücre yenilenmesinde önemli. Balık en doğalı aslında.... Ama denizlerin kirlenmesi nedeni ile artık gebelere balık yemelerini önermiyoruz. Diğer omega 3 kaynakları avakado, ceviz, kavrulmamış kabak ve ayçiçeği çekirdeğidir. Ayrıca civadan arındırılmış omega 3 hapları da almak yararlıdır. Günde en az 800 mg alınmalıdır. Zihinsel olarak da hazırlanmak da önemli..... Enerjisi yüksek, motivasyonu artmış kadınlar daha kolay gebe kalır.

 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu

Prof. Dr. Hulusi ZEYNELOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında Okul Üçüncüsü başarısıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1988 - 1993 yılları arasında yine aynü fakülte'de yaparak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Mecburi hizmetini Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi'nde yapmış 1995 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda uzman olarak göreve başlamıştır. 1996 - 1997 Yılları arasında Yale Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Üreme Endokrinolojisi Bölümünde Postdoctoral fellow olarak görevine devam etmiştir.  Prof. Dr. Hulusi ZEYNELOĞLU, 1997 Yılında tekrar Başkent Üniversitesi'nde hasta kabulüne başlamış ve burada ''Yardımcı Doçe ...

Etiketler
Tüp bebek süreci
Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu
Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube