Kılcal varis tedavisinde yenilikler

Kılcal varis tedavisinde yenilikler

Exotherme lazer Fransız Osyris firması tarafından geliştirilmiş özellikle kılcal damar çatlamaları konusunda etkili bir cihazdır. Bu güne kadar geliştirilmiş olan lazerlere bir çok üstünlük eklenebilmiştir. 980 nano metre diot lazerin bir çok yönden geliştirilmesi sayesinde farklı tarzda etkili olması sağlanmıştır. Türkiye’ye yeni gelen cihaz az sayıda yerde kullanılmaktadır, muhtemelen önümüzdeki sezonda hızla yaygınlaşacaktır.

Exotherme Lazer

Benzerlerine üstünlükler

Deri koruması mutlaktır, yanıklara neden olmamaktadır, bu sayede her mevsimde uygulanabilir ve leke yapmaz.

Toplam verilecek enerji saniyenin onda biri kadar aralıklarla üç parça halinde verir bu sayede acı ve ağrı olmaz.

Geçici kızarıklık minimaldir ve saatler içinde düzelir

Kafaya entegre soğutma ünitesi sayesinde aynı anda soğutarak ilerlemektedir, aynı anda soğutma sistemi ek bir uygulama gerektirmediği gibi acı ve yanık oluşumunu engellemektedir.

Varisin o anda yok olduğunu hastanın kendisi de görebilmekte ve bu sayede hasta açısından güven telkin etmektedir.

Sonuç nettir ve işlem esnasında varisin silindiği görülür, diğer lazerler gibi uygulayıp sonucun görülmesi için bir ay beklemek gerekmez.

Doz aralığının net belirlenebilmesi

Entegre kamera sayesinde damarların on kat büyük görünmesi hedefin daha iyi belirlenmesini sağlar.

Exotherme nin olumsuz yönleri

Yüksek yatırım maliyeti vardır bu sebeple yaygınlaşamamaktadır.

Çok yaygın kılcal damar vakalarında ikinci seans gerekebilir

Silgi Lazer

Türkiye’de Türkçeleştirilmiş adıyla silgi lazer kullanılmaktadır. Cihazın olabilecek yan etkileri engellenmiş olduğu için ince varislerin tedavisi yanı sıra benzer damarsal hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır

Yüzde kızarıklık (rozasea); Hastanın özellikle elmacık kemiklerinin üstü kırmızıdır, heyecanlanma, koşma gibi durumlarda daha da belirginleşir. Kırmızılık tedavi sonrası tama yakın düzelir.

Örümcek ağı varisler; Bacaklar yanı sıra burun, yüz bölgesinde görülebilen kılcal varislerdir ve kolaylıkla tedavi edilebilir.

Hemanjiom; Chery, anjioma gibi damarsal sorunlardan büyük olmayanlarda oldukça etkilidir. Büyük olanların derinliği fazla olduğu için yetersiz kalır.

Gül lekesi (spider anjioma); daha çok yüz bölgesinde görülen değişik boyutta damarlanmadır, diğer damarsal sorunlar gibi bir seansta tedavi edilebilir.

Türkiye’de çok yaygın olmayan Exotherme lazer birkaç klinikte kullanılmaktadır. İstanbul’da Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN kullanmaktadır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Kılcal damar çatlaması
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube