Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi

Ameliyatsız tedaviler hastaların ameliyat korkusu sebebiyle sıkça tercih ettikleri tedavi seçenekleridir.Bir çok hastalıkta ameliyatsız tedavi uygulanabilmekteyken ne yazık ki kıl dönmesinde ameliyatsız tedavi aslında aldatmacanın ötesine geçememektedir.

Kıl dönmesi ameliyatsız bir şekilde tedavi edilemez çünkü cilt altındaki sinüs denilen kıl yumağının çıkarılması mutlak şarttır.Fenol tedavisi veya gümüş nitrat tedavisi denilen yöntemlerde hastanın şikayetleri azaltılsa da gerçek bir tedavi olmamaktadır.Bazı kliniklerde “SGK geçerlidir” gibi ibareler olması sizi yanıltmasın çünkü SGK bu tedavi yöntemlerini asla kabul etmez.

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinin hiçbir üniversitede yapılmamasının sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

-Kıl yumağı (sinüs) körleme temizlenmeye çalışıldığı için yeterince temizlenemez.

-Kıl yumağının olduğu sinüs kapsülü çıkarılamaz

-Kısmen boşaltmaya bağlı ölü boşluk oluşur

-Delikler olduğu gibi kaldığı için yeniden kıl girer.

-Verilen yakıcı madde (fenol,gümüş) doku yanıkları yapar ve apse oluşabilir

-Gerçek anlamda sinüs çıkarılmadığı için kısa sürede vakaların % 70 kadarında kısa sürede sorunlar yeniden başlar.

Ameliyatsız kelimesinin cazibesiyle sizi yönlendirici cümlelerle karşılaşsanız da hiçbir üniversite veya devletin diğer eğitim kurumlarında uygulanmayan bu tür yöntemleri uygulatmadan önce iyi araştırmalısınız.

Ameliyatsız yöntemler gibi kıl dönmesinin ilaçla tedavi edilebileceğini iddia eden pilonol adlı ürünse şarlatanlığın geldiği son noktadır ve sakızla diş çürüğünü tedavi etmeye çalışmaktan farksızdır, asla itibar etmeyiniz. Op.Dr.Atilla KAYA

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Fenol tedavisi
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube