Veteriner - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 18 soru cevaplandı.

kedi kili yutmak

iyi gunler.2 yasindaki bebegim sokak kedisini severken elinde ve agzinda kil gordum. sanırım yuttu. parazit bulasma ihtimali durumj da ne yapmam gerekiyor. parazit bulasirsa belirti verir mi.

26 Mayıs 2018 01:54

Muhabbet kusu ses kısıklığı

Merhaba 5 aylık muhabbet kusum yeni yeni konuşmaya başlamıştı. Fakat bikaç gündür sesi kısık alçak sesle ötüp konuşuyor. Ne yapmam gerekir ve neden olmuştur acaba?

6 Kasım 2017 14:17

Yavru Kedi Sahiplenme

Merhaba şu an tatil yerindeyiz. Bahcemizde 2 aylık yavru kediler ve anneleri var. Yavru kedinin tekini eve götürmek sahiplenmek istiyorum. Yavrular mama yiyorlar ama annelerini de emiyorlar. Fakat bizim de gitme zamanımız geldi. 1)Yavru kediyi ayırmam travma yaratır mı? 2)Elime aldıgımda cok miyavlıyor bu alıskanlıgından nasıl vazgecirebiliriz? 3)Kedilerle yolculuk yaptıgımız icin biliyorum ki yol boyunca huzursuz olup miyavlıyorlar. Yavru bu yola dayanabilir mi? Korkudan ölür mü) :( sorularmı cevaplarsanız cok sevinirim.

25 Ağustos 2017 11:29

Kaplumbağam öldü mü?

Gece pencere açık bi şekilde uyudum ve kaplumbağalar da odadaydı sabah uyandığımda suyuna baktığımda suyu cok soğuktu ama hemen değişirdim tbi akşama doğru yavru kaplumbağam hareketsizleşti ağzından baloncuklar çıkıyodu gözleri kapalıydı ve kuru alanda sürekli duruyordu ben kış uykusuna yattığını zannettim ama şimdi baktıgımda gözleri açık bir şekilde suyun dibinde hareketsiz duruyordu ölmüş olabilir mi? Beni kısa sürede bilgilendirirseniz çok iyi olur

23 Ağustos 2017 23:19

Mama secimi

Merhaba 2.5 yaşında erkek kısırlaştırmamış erkek İran kedim var şu aralar idrar yolu enfeksiyonu ve hemen arkasından kabızlık yaşadı bağırsak tembelliği teşhisi konuldu serumlar aldı hep N&D düşük tahıllısını veriyordum 5 6 aydır mamadan kaynaklı olabilir mi diye endişelendim değiştirmek istiyorum hairball mama mı almam gerek ve şuan bu durumu sindirim sorunu yaşamışken mama değişikliği yapmam doğru olur mu bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

19 Ağustos 2017 23:13

Kaplumbağa sağlığı

Merhaba, benim küçük bir su kaplumbağam var bir liradan aZıcık daha büyük. Normalde plastik fanusta bakıyordum. Ama akvaryum hediye geldi boyutu *** *** ** olması lazım. Yarısı kara yarısı havuz. Normalde çok hareketliydi fanustan çıkmak isterdi ama akvaryumda suyun içinden çıkmadı sürekli uyudu. Karaya acaba biraz yüksek diye mi çıkmıyor dedim ama merdiven koydum, yine olmadı. Mineralini veriyorum güneş banyosu yaptırıyorum. Ama gözleri kapalı çok zor açmaya başladı. Sanki gözlerinde şeffaf bir tabaka oluşuyor. Acaba akvaryumdan mı korktu? Yemekte yemiyor zorla birazcık yerse. Suyun içine girmiyor. Plastik fanusa geri aldım ama koyar koymaz çıkmaya çalışıyor. Dışarda gezdiriyorum. Evde bi köşede uyumuş.

4 Ağustos 2017 17:40

Inek hastalıkları hakkında bilgi

Merhaba 3.5 aylık gebe düve bugün oynayip koştu ahıra gelince sürekli kuyruk salliyo karnına bakiyor buzağı atma olur mu lütfen cevap bekliyorum

3 Ağustos 2017 21:36

İnsanlardan tavşanlara hastalık geçermi

Merhaba benim bir tavşanım var . Şu an gribim . Suyunu , yemeğini değiştirdim . Benden ona hastalık geçme ihtimali var mı acaba ?

17 Temmuz 2017 17:08

veteriner hekim olmalımıyım

ben veteriner hekim olmak istiyorum ama hayvanların canının yanmasını görünce çok üzülüyorum yani çok soğuk kanlı biri değilim ama hayvanlarla iç içe olmak istiyorum sizce veteriner hekimliği yapmalımıyım

14 Temmuz 2017 22:46

Fib Hastaligi

3 aylık kedimiz hastayken toplam 8 iğne ve iç diş parazit aşıları yapıldı fakat iyilestikten sonra anı denge kaybı yaşadı ve ara ara arka bacakları tutmuyor. Veterinere götürdüm fib olabilir dedi. Kesin bir teşhis koymak için ne yapmalıyız?

10 Temmuz 2017 16:54

Uygun koyun cinsi

Izmir de meraya dayali koyunculuk yapacağım bunun icin gerekli olan koyun cinsini bulamadim ingiliz etçi dorper, suffolk gibi koyunlarmi yoksa sutcu sakiz, tahirova, dogu frizi mi arada kaldim sizce hangisi daha kârli ve mantikli olacaktir cevaplarsaniz sevinirim iyi günler.

4 Temmuz 2017 17:59

mantar ve kulak uyuzu

merhaba Zeynep hanım. Üç aylık Scottish fold bir kedi sahibiyim. Kedime mantar ve kulak uyuzu teşhisi kondu. Kulak uyuzu için oridermyl pomat kullandık, mantar içinde travazol krem kullandık ve 1 tane mantar aşısı yapıldı. Yalnız hala yayılıyor ve iyileşme göremedik. Lütfen yardımcı olur musunuz ben ilçede yaşıyorum ve izmire geliş gidiş kedim ile çok zor. teşekkürler şimdiden.

2 Temmuz 2017 22:06

aşılanacak angus.

ben angus aldım 6 adet boş düve dalmacin ile hepsini aşıya getirip aşılamak mümkünmü. teşekkürler. nasıl olur bilgi..

14 Haziran 2017 11:52

Köpeğimin Arka ayakları tutmuyor.

Öncelikle Mrb. Ciddi ve Üzücü bir sorunla karşılaştım. 1 Yasında İngiliz Setter Erkek Bir Köpeğim var bir hafta öncesinden başlayarak arka ayaklarında tutmama çarpık yürüme derken şimdi tamamen tutmama durumuna geldi. Zorlayarak kalkıyor arka ayaklar titriyor tekrar yıkılıyor. napıcamı şaşırdım ama yemesinde hiç bir sıkıntı yok yemeğini yiyor neşeli görünüyor. Fakat arka ayaklarının üzerinde duramıyor. Ne yapmalıyım acil bir yardımcı olabilir misiniz. Hazır mama kullanıyorduk günde bir öğün mama bir öğün normal yiyecek veriyorduk mama verdikten sonra her seferinde değişimi fark ettik en son mamadan sonra hiç kalkamadı mamayı kestim sorun o zannettim ama bilemiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

2 Haziran 2017 14:46

Ördeğimin ayağı incindi

Yürürken ördeğime çarptım ve ayağı incinmiş eskisi gibi yuruyemiyor ne yapmalıyım ? Hep pesimden gelirdi artık gelmiyor hemen kendini yere bırakıyor.

2 Mayıs 2017 14:10
Facebook Twitter Instagram Youtube