Veteriner - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

kedi kili yutmak

iyi gunler.2 yasindaki bebegim sokak kedisini severken elinde ve agzinda kil gordum. sanırım yuttu. parazit bulasma ihtimali durumj da ne yapmam gerekiyor. parazit bulasirsa belirti verir mi.

26 Mayıs 2018 01:54

Muhabbet kusu ses kısıklığı

Merhaba 5 aylık muhabbet kusum yeni yeni konuşmaya başlamıştı. Fakat bikaç gündür sesi kısık alçak sesle ötüp konuşuyor. Ne yapmam gerekir ve neden olmuştur acaba?

6 Kasım 2017 14:17

Kaplumbağam öldü mü?

Gece pencere açık bi şekilde uyudum ve kaplumbağalar da odadaydı sabah uyandığımda suyuna baktığımda suyu cok soğuktu ama hemen değişirdim tbi akşama doğru yavru kaplumbağam hareketsizleşti ağzından baloncuklar çıkıyodu gözleri kapalıydı ve kuru alanda sürekli duruyordu ben kış uykusuna yattığını zannettim ama şimdi baktıgımda gözleri açık bir şekilde suyun dibinde hareketsiz duruyordu ölmüş olabilir mi? Beni kısa sürede bilgilendirirseniz çok iyi olur

23 Ağustos 2017 23:19

Kaplumbağa sağlığı

Merhaba, benim küçük bir su kaplumbağam var bir liradan aZıcık daha büyük. Normalde plastik fanusta bakıyordum. Ama akvaryum hediye geldi boyutu *** *** ** olması lazım. Yarısı kara yarısı havuz. Normalde çok hareketliydi fanustan çıkmak isterdi ama akvaryumda suyun içinden çıkmadı sürekli uyudu. Karaya acaba biraz yüksek diye mi çıkmıyor dedim ama merdiven koydum, yine olmadı. Mineralini veriyorum güneş banyosu yaptırıyorum. Ama gözleri kapalı çok zor açmaya başladı. Sanki gözlerinde şeffaf bir tabaka oluşuyor. Acaba akvaryumdan mı korktu? Yemekte yemiyor zorla birazcık yerse. Suyun içine girmiyor. Plastik fanusa geri aldım ama koyar koymaz çıkmaya çalışıyor. Dışarda gezdiriyorum. Evde bi köşede uyumuş.

4 Ağustos 2017 17:40

Inek hastalıkları hakkında bilgi

Merhaba 3.5 aylık gebe düve bugün oynayip koştu ahıra gelince sürekli kuyruk salliyo karnına bakiyor buzağı atma olur mu lütfen cevap bekliyorum

3 Ağustos 2017 21:36

İnsanlardan tavşanlara hastalık geçermi

Merhaba benim bir tavşanım var . Şu an gribim . Suyunu , yemeğini değiştirdim . Benden ona hastalık geçme ihtimali var mı acaba ?

17 Temmuz 2017 17:08

veteriner hekim olmalımıyım

ben veteriner hekim olmak istiyorum ama hayvanların canının yanmasını görünce çok üzülüyorum yani çok soğuk kanlı biri değilim ama hayvanlarla iç içe olmak istiyorum sizce veteriner hekimliği yapmalımıyım

14 Temmuz 2017 22:46

mantar ve kulak uyuzu

merhaba Zeynep hanım. Üç aylık Scottish fold bir kedi sahibiyim. Kedime mantar ve kulak uyuzu teşhisi kondu. Kulak uyuzu için oridermyl pomat kullandık, mantar içinde travazol krem kullandık ve 1 tane mantar aşısı yapıldı. Yalnız hala yayılıyor ve iyileşme göremedik. Lütfen yardımcı olur musunuz ben ilçede yaşıyorum ve izmire geliş gidiş kedim ile çok zor. teşekkürler şimdiden.

2 Temmuz 2017 22:06

Güvercinlerim hastalandı

Merhaba, Güvercinlerimde kusma ile başlayan ardından yeşil ishal, aşırı zayıflama, tüy kabartma, hareketsizlik ve çevreye duyarsızlık başladı. Biraz araştırma yaptığımda Trichomonas yada mantar belirtileri olduğundan şüphelendim. Sizin düşünceniz nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olur musunuz?

19 Ocak 2017 21:11

belirsiz yaralar

Benim 6 aylık bir kedim var. daha yaklaşık iki hafta önce boynunun alt kısmını kaşıdığını fark ettim iki üç gün sonra aynı bölgede bir yara oldu çok titiz davrandım baticon ve bepanten uyguladım ve yarayı kuruttum fakat aynı olay iki üç gün önce yeniden oldu bu kez çenesinin altını kaşıdığını fark ettim öyle bir kaşınma ki gece beni uykumdan uyandırıyor o bölgedeki bir miktar tüy döküldü ve bugün o yara tekrar baş gösterdi fark eder fark etmez veterinere gittim ama önemli bir şey olmayacağını söyledi hala kaşınıyor ve ben çok korkuyorum önemli bir hastalığı olabilir mi isterseniz resim atabilirim ama ne olur bana yardım edin..

24 Kasım 2015 22:20
Facebook Twitter Instagram Youtube