Üroonkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Çift toplayıcı sistem ve parankimde taş

Hocam Merhaba, Sağ böbreğimde çift toplayıcı sistem ve böbreğin parankiminde 9 ve 7 mm çapında 2 taş tespit edildi. Daha önce de tomografi çekildim ancak sadece taşlarım söylenmişti. Bu çift sistem sadece doğustan mı oluyor. Ve şimdi yada sonra zararı ne olacaktır. Bu konularda değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler

17 Ekim 2021 23:53
Prof. Dr. Barış Nuhoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Barış Nuhoğlu tarafından cevaplandı.

Kristaloid

Kristaloid Hocam bebegin 2 aylık ve sol böbrek lokalizasyonu tabi konturları düzgün boyutları normaldir.parankim kalınlığı ve ekosu normaldir.santral eko yapsı tabiidir.sol böbrekte kitle kalkül saptanmadi. Sol böbrek SFU grade 1dilatasyon ölüp pelvıs ap çapı 5.5 mm ölçüldü. Her iki böbrekte büyüğü sol böbrek alt polde 4 mm boyutunda bir kac adet kristaloid ile uyumlu ekonejite izlendi. Bebegin için ne yapabirim çocuk doktoruna götürdük bir ay sonra getirin dedi.

31 Mayıs 2019 00:12
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik tarafından cevaplandı.

Sağ böbrek Ve Sağ Yumurtalığımda Ağrı, Yanma

Hocam İyi günler; Üç ay önce sağ böbrekden taş kırdırdım. Şuan sağ böbreğimde ve sağ yumurtalığımda ağrı yanma tarzı bi acıma oluşturuyor beni rahatsız edici. Günde bir iki sefer oluyor bu. Sonra kendinden geçiyor. Taş kırdığım doktora gittim üç gün önce şikayetlerimi anlattım. Ultrason ile baktı böbrekler gayet iyi sorun yok dedi ayrıca idrar tahlili ve kültürüne de baktı temiz çıktı sonuçlar. Bu ağrı için de genel cerraha bir görün bağırsaklardan kaynaklı olabilir dedi. Sizce ne olabilir hocam nedir sorun ?

7 Kasım 2017 06:39
Prof. Dr. Güven Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Güven Aslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube