Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Varikosel ameliyatı

Merhaba hocam Eşimle ilişki sonrasında dışarıya sperm atamıyorum. varikosel olduğunu söylediler belirtileri de var. Araştırdığım zaman mikrocerrahi yönteminin yapılması gerektiğini gördüm. Sizde bu işlemi yapıyor musunuz? Varikosel ameliyatı sonrasında spermi dışarıya atmam mümkün olacak mı? Çocuk düşündüğümüz için sperm olmadığından aşılama yöntemi de uygulanamadı. Yardımınızı rica ediyorum.

9 Temmuz 2020 11:35
Op. Dr. Hikmat JABRAYİLOV Doktora Sor

Op. Dr. Hikmat JABRAYİLOV tarafından cevaplandı.

Iflas etmiş böbrek ameliyatı

Iyi günler doktor bey ben 25 yaşında yim sol bobregim %1 bile çalışmıyormuş doktorum alınması gerektiğini söyledi ama kapalı mi açık ameliyat mi ben en sagliksinin hangisi olduğunu bilemiyorum birçok da yorum alıyorum en doğrusu ve en sağlıklısı benim için garanti sagligima kavuşacağım yöntem nedir acaba şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum

23 Ocak 2019 12:56
Op. Dr. Hikmat JABRAYİLOV Doktora Sor

Op. Dr. Hikmat JABRAYİLOV tarafından cevaplandı.

skrotal renki doppler sonucu

merhaba; Bilateral testis boyutları ve ekojeniteleri normal izlenmiştir.testis vaskülaritesi doğaldır.Solid,kistik kitlesel lezyon,kalsifikasyon saptanmamıştır.Sol epididim başında 15*10mm'lik kistik yapı izlenmiştir.Sol epididim normaldir.Testisler çevresinde mayii miktarı fizyolojik miktardadır.Her iki peritestiküler alanlarda varikosel ile uyumlu tubuler oluşumlar izlenmiştir.(sağda max genişlik 3.5 mm,solda max 4 mm'dir).Valsalva ile solda shunt tip,sağda stop tip reflü akım izlenmiştir. yorumlamanızı rica ederim. teşekkürler.

7 Eylül 2017 09:13
Op. Dr. Hikmat JABRAYİLOV Doktora Sor

Op. Dr. Hikmat JABRAYİLOV tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube